ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ: Με αφετηρία την τεχνική Viewpoints, και με το βλέμμα στη Σύνθεση, με την Νάντια Φώσκολου

30 Οκτωβρίου 2019

Με αφετηρία την τεχνική Viewpoints, και με το βλέμμα στη Σύνθεση

Με την Νάντια Φώσκολου

Ένα πρακτικό σεμινάριο που εισάγει τους συμμετέχοντες στις τεχνικές των Viewpoints και της Σύνθεσης.  Τα Viewpoints είναι μια φιλοσοφία, μεταγλωττισμένη σε τεχνική, γύρω από τις αρχές που διέπουν την κίνηση μέσα στον χρόνο και τον χώρο.  Θα διερευνηθεί η δημιουργία κίνησης επί σκηνής, η ανάπτυξη θεατρικού λεξιλογίου, το χτίσιμο συνόλου, και οι συμμετέχοντες θα πειραματιστούν με σύντομες ομαδικές «παρουσιάσεις.»

Απευθύνεται κυρίως σε ηθοποιούς και σκηνοθέτες, αλλά και σε άλλους επαγγελματίες του θεάτρου, αρκεί να διαθέτουν ζωηρό ενδιαφέρον για συμμετοχή σε πρακτικό εργαστήριο.

Η Νάντια Φώσκολου είναι σκηνοθέτις και μέντορας σκηνοθεσίας (Πανεπιστήμιο Fordham) με έδρα τη Νέα Υόρκη. Είναι απόφοιτη του MFA Σκηνοθεσίας Θεάτρου του Πανεπιστημίου Columbia, το οποίο διευθύνει η Anne Bogart. Έχει μεταφράσει στα ελληνικά το “The Viewpoints Book.”

Τα εργαστήρια είναι τρίωρα, αυτοτελή και προσφέρονται σε περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, με πολύ μικρό αντίτιμο (6€), κάθε Τετάρτη απόγευμα, 4.00-7.00μ.μ. στο Κτίριο ΘΟΚ.
Δηλώσεις συμμετοχής στο ταμείο ΘΟΚ, τηλ. 77772717
Πληροφορίες τηλ. 22864320-1 και ηλεκτρονικά mmaleni@thoc.org.cy
www.thoc.org.cy