Εργαστήρια και ξεναγήσεις για όλες τις αισθήσεις από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου


Περισσότερες αισθήσεις-Λιγότερα εμπόδια-Καλύτερη κοινωνία

Συνεχίζεται για 2η συνεχή χρονιά η επιτυχημένη εμπειρία «Αισθήσεις», από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, η οποία έχει ως κύριο στόχο την προσβασιμότητα όλων στον πολιτισμό.

Στις φετινές δράσεις, οι συμμετέχοντες μπορούν να βρουν πολυαισθητηριακές ξεναγήσεις, καθώς και συμπεριληπτικά και διαδραστικά εργαστήρια, για παιδιά και ενήλικες. Το Πολιτιστικό Ίδρυμα, εμπνευσμένο από τις αρχές Περιβαλλοντικής, Κοινωνικής και Εταιρικής Διακυβέρνησης της Τράπεζας Κύπρου και τις αρχές του προγράμματος H2020 ReInherit, προσφέρει και φέτος πολιτιστικές δράσεις για όλους. Ξεδιπλώνοντας το τρίπτυχο «Περισσότερες αισθήσεις – Λιγότερα εμπόδια – Καλύτερη κοινωνία», οι δράσεις χρησιμοποιούν τις αισθήσεις για να μεταφέρουν στο κοινό τις αξίες της δημιουργικότητας, της πολυφωνίας και της αποδοχής.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα και η Τράπεζα Κύπρου θεωρούν τον πολιτισμό τον πυρήνα της κοινωνίας. Βιώνοντας τον πολιτισμό με τις αισθήσεις του, το κοινό θα μπορέσει να ανακαλύψει και να αποκαλύψει τα συναισθήματά του, τις δυνάμεις του και τον εσωτερικό του αφηγητή, αφήνοντάς τον ελεύθερο να δημιουργήσει.

 Φέτος, το πρόγραμμα «Αισθήσεις» προσφέρει τις εξής δράσεις:

 

  • Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2023, 18:30 – Εργαστήριο εικαστικής θεραπείας για ενήλικες, με θέμα την αυτο-συμπόνοια, με στόχο τη δημιουργική κατανόηση της αγάπης και της αποδοχής του εαυτού.
  • Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2023, 11:00 – Walking Theatre στο Νομισματικό Μουσείο, για παιδιά, με μύθους και ευκαιρίες εξερεύνησης της κυπριακής ιστορίας, μέσω αρχαίων νομισμάτων. Μια εντελώς διαφορετική θεατρική εμπειρία, μέσα στο μουσείο, με πολύ αυτοσχεδιασμό και παιχνίδι.
  • Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2023, 19:00 – Εργαστήριο δημιουργικής γραφής μέσω των αισθήσεων. Με ασκήσεις γραφής που θα έχουν αφετηρία την ακοή (μουσική), την όσφρηση (μυρωδιές) και την όραση (εικαστικά έργα τέχνης), οι συμμετέχοντες θα εξωτερικεύσουν τα συναισθήματά τους στο χαρτί.
  • Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2023, 18:00 – Εργαστήριο Παραστατικών Τεχνών «Φέρε την Τέχνη σου στο Μουσείο», για καλλιτέχνες που ζουν στην Κύπρο, στο οποίο θα υπάρχει η ευκαιρία για πειραματισμούς και δημιουργία, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.
  • Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2023, 11:00 – Διαδραστικό μουσειακό εργαστήριο με τουβλάκια για παιδιά άνω των 10 ετών, όπου τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τα εκθέματα του αρχαιολογικού μουσείου της Συλλογής Γεωργίου και Νεφέλης Τσιάπρα, για να φτιάξουν δικά τους αρχαία αντικείμενα, κόμικς, φιγούρες και άλλα.
  • Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023, 18:30 – Εργαστήρι αφήγησης παραμυθιών για ενήλικες που θέλουν να μεταμορφωθούν, μέσα από τη θεραπευτική δύναμη των λαϊκών παραμυθιών
  • Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2023, 11:00 – Διαδραστικοί γρίφοι και αυτοσχεδιασμοί στο Μουσείο για οικογένειες.

Η συμμετοχή σε όλα τα εργαστήρια και τις ξεναγήσεις είναι δωρεάν. Κράτηση απαραίτητη στο 22128175.

 

 

 

 

Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία

Για πληροφορίες: 22 128157

www.boccf.org