Έρευνα: Μέχρι και θάνατο μπορεί να προκαλέσει η γρίπη και η πνευμονία στα παιδιά

Μέχρι και θάνατο μπορεί να προκαλέσει η πνευμονία και η γρίπη στα παιδιά, όπως καταδεικνύει νέα παγκόσμιας κλίμακας έρευνα. Συγκεκριμένα ένας στους επτά θανάτους παιδιών οφείλεται σε αυτές τις λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της παγκόσμιας αυτής έρευνας, η κάθε χώρα πρέπει να εξετάσει όλους εκείνους τους τομείς στους οποίους θα μπορούσαν να γίνουν αλλαγές για τη μείωση αυτών των αποτελεσμάτων. Όπως είναι η ατμοσφαιρική ρύπανση, ο μετριασμός αντιβιοτικών καθώς και οι εμβολιασμοί.

Κυριάκος Χατζηλαμπρής, Παιδίατρος
“Είναι πολύ σημαντικός ο εμβολιασμός και δεν πρέπει κανένας γονιός να τον παραλείπει στα παιδιά του. Ειδικά αυτούς τους μήνες που και η γρίπη και η πνευμονία είναι επικίνδυνες για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.”

Σημαντική είναι η αναφορά πως το ποσοστό της παιδικής θνησιμότητας από λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού μειώθηκε κατά 65% παγκοσμίως, δηλαδή οι θάνατοι μειώθηκαν από 2,3 εκατομμύρια σε 809.000. Παρ΄ όλα αυτά εξακολουθούν να σημειώνονται θάνατοι από λοιμώξεις όπως η πνευμονία και η γρίπη που θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει κοινές λοιμώξεις ιδιαίτερα αυξημένες τους χειμερινούς μήνες.

Τα υψηλότερα ποσοστά παιδικής θνησιμότητας καταγράφονται στην Αφρική.

Στην Κύπρο έχει ήδη καταφθάσει η δεύτερη φουρνιά εμβολίων για την γρίπη. 15.000 εμβόλια τα οποία θα είναι διαθέσιμα από τις 6 Νοεμβρίου.

Πηγή : AlphaNews.Live