Έρευνα: Γιατί τα περισσότερα ζευγάρια δεν φιλιούνται πριν κοιμηθούν;


Εσείς λέτε καληνύχτα στο σύντροφό σας με ένα φιλί;

Δυστυχώς μια έρευνα δείχνει πως αυτή η συνήθεια ανήκει στο παρελθόν.

Σύμφωνα με την Βρετανική εφημερίδα Daily Mail, 80% των ζευγαριών σήμερα, που είναι αρκετά χρόνια μαζί, δεν ανταλλάσσουν φιλιά και αγκαλιές πριν κοιμηθούν, γιατί πολύ απλά το μόνο που σκέφτονται είναι πότε θα πέσουν στο κρεβάτι, για να κοιμηθούν…

Ακόμα χειρότερα ένα μέρος των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν πως δεν θέλουν ούτε καν να τους ακουμπάει ο σύντροφος τους την ώρα που κοιμούνται ενώ ένα 90% είπε πως δεν ανταλλάσει “Σε αγαπώ” πριν κοιμηθεί. Συν πως ένα 46% είναι τόσο έτοιμο να κοιμηθεί που γυρνάει αμέσως και την πλάτη στο σύντροφο.

Όμως το τελευταίο δεν είναι όσο κακό, όσο ακούγεται. Σύμφωνα με μια ψυχολόγο που ειδικεύεται στις σχέσεις, όταν το ζευγάρι κοιμάται με τις πλάτες γυρισμένες ο ένας προς τον άλλο δείχνει αθωότητα και εμπιστοσύνη, συν ότι η στάση του σώματος την ώρα που κοιμόμαστε δεν μπορεί να λέει ψέματα. Έτσι αποδείχτηκε πως μόλις 1% των ζευγαριών κοιμάται πλέον στην στάση που βλέπουμε συνήθως τους εραστές στις ταινίες, όπου η γυναίκα κοιμάται στο στήθος του άντρα.

Η ψυχολόγος συμπληρώνει πως τα ζευγάρια μετά από χρόνια συμβίωσης αποκτούν συνήθειες που ταιριάζουν στην προσωπικότητα και στις προσωπικές τους προτιμήσεις. Εάν όμως ο ένας από τους δύο αλλάξει τον τρόπο που κοιμάται τότε είναι λόγος για τον άλλο να ανησυχήσει.

info: jenny.gr