Εντυπωσιακή παρουσίαση της νέας Macan από την A.I.Motokinisi Ltd


Η εταιρεία A.I.Motokinisi Ltd, αντιπρόσωποι των αυτοκινήτων Porsche στην Κύπρο, παρουσίασε την ανανεωμένη Macan σε μια λαμπερή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Royal Hall την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου.

Σε ομιλία της η Υπεύθυνη Marketing και Δημοσίων Σχέσεων της εταιρείας κα Παυλίνα Ιακωβίδου αναφέρθηκε τόσο για τις αξίες της μάρκας όσο και για τα νέα αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά της Porsche Macan. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα για εμάς στη A.I.Motokinisi. Υποδεχόμαστε και σας παρουσιάζουμε το αναβαθμισμένο Porsche Macan. Ένα μοντέλο που, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε, αποτέλεσε το έκτο μοντέλο της γκάμας αλλά και το πρώτο Porsche στην κατηγορία των compact SUV. Με ένα καθόλα μοντέρνο σχεδιασμό, και εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στο χώρο της άνεσης και της ασφάλειας, η νέα Macan συνεχίζει ακάθεκτη την επιτυχημένη πορεία της στην αγορά.»

Η Macan είναι ένα μοντέλο που χάρισε στο γερμανικό εργοστάσιο πάνω από 350 χιλιάδες πωλήσεις από τα τέλη του 2014 όταν πρωτοεμφανίστηκε. Αριθμός που το καθιστά σαν το δημοφιλέστερο μοντέλο της Porsche. Η Porsche Macan 2018 προσφέρει σωρεία αλλαγών και αναβαθμίσεων τόσοσε σχεδιαστικό όσο και τεχνολογικό επίπεδο.

Καθόλα μοντέρνος αλλά συνάμα και πιο δυναμικός είναι ο εξωτερικός του σχεδιασμός που όμως διατηρεί τη γνωστή ταυτότητα της Porscheστην κατηγορία αυτή. Ξεχωρίζουν τα νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίαςLED, τα οποία πλέον ανήκουν στο βασικό της εξοπλισμό,ενώ ο τονισμένος προφυλακτήρας, το πίσω ενιαίο φωτιστικό σώμα και οι τροχοί των 20 και 21 ιντσών φροντίζουν για την όλη δυναμική εμφάνιση. Στο εσωτερικό, κυριαρχεί η μεγαλύτερη 10,9 ιντσών κεντρική οθόνη αφής του συστήματος infotainment PCM,  το οποίο προσφέρει βελτιωμένες λειτουργίες ενώ προστίθεται και μια νέα η οποία είναι προσβάσιμη και μέσω smartphone και επιτρέπει στον οδηγό να καταγράψει τις εκτός δρόμου διαδρομές του.

Σε ότι αφορά τους κινητήρες, η σημαντικότερη προσθήκη έρχεται με την τοποθέτηση ενός νέου τετρακύλινδρου turbo κινητήρα 2,0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 245 ίππους και ροπή 37,7 kgm. Το συγκεκριμένο σύνολο διαθέτει νέας σχεδίασης θάλαμο καύσης, βελτιώνοντας την απόδοσή του, ενώ συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK, προσφέροντας πολύ καλές επιδόσεις, με το 0-100 km/h να έρχεται σε 6,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 225 km/h.