Ένωσαν δυνάμεις 10 λέσχες και σωματεία μοτοσικλετιστών για να στηρίξουν το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής “Αμερίκος Αργυρίου”


  • Με την συμμετοχή πέραν των 500 μοτοσικλετιστών διεξήχθη χθες η εκδήλωση
  • Στήριξη για το Ανιχνευτικό Πρόγραμμα Ακοής Νεογνών του Κέντρου

Εντυπωσιακή και μαζική ήταν η συμμετοχή πέραν των 500 μελών των λεσχών και σωματείων μοτοσικλετιστών της Κύπρου στην πρωτοβουλία “Drive Through Έρανος” που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ. 

Συνολικά στην εκδήλωση συμμετείχαν 10 λέσχες και σωματεία από ολόκληρη την Κύπρο, που με την οικονομική συνεισφορά τους, έδωσαν ένα πραγματικά εξαίρετο παράδειγμα ήθους σε μια συλλογική προσπάθεια για ενίσχυση του Κέντρου και των ανιχνευτικών προγραμμάτων του.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων, Φωτεινή Τσιρίδου μαζί με τις εθελόντριες και τον Πρόεδρο του Κέντρου, Δρ. Αργύρη Αργυρίου ευχαριστούν προσωπικά τον καθένα που έλαβε μέρος σε όλη αυτή την προσπάθεια. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ακοής που έχει οριστεί στις 3 Μαρτίου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής “Αμερίκος Αργυρίου” παρέχει δωρεάν εξέταση ακοής σε όλα τα νεογνά της Κύπρου μέσα από το Ανιχνευτικό Πρόγραμμα Ακοής Νεογνών.

Στόχος του Προγράμματος αυτού είναι η έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση της συγγενούς βαρηκοΐας. Επειδή η απόκτηση ομιλίας στα νεογνά επηρεάζεται από την καλή λειτουργία του μηχανισμού ακοής, τυχόν ανωμαλία στο μηχανισμό αυτό προκαλεί προβλήματα επικοινωνίας και μάθησης με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η ακαδημαϊκή τους επίδοση, η ψυχική τους υγεία και η κοινωνική τους ένταξη. 

H εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λεμεσού, κ. Νίκου Νικολαΐδη. Επίσης την όλη προσπάθεια του Συνδέσμου Φίλων του Κέντρου και του ίδιου του Κέντρου στηρίζουν ανέκαθεν οι θεσμικοί χορηγοί, το Υπουργείο Υγείας και η ΟΠΑΠ. 

Υποστηρικτές: Δήμος Λεμεσού, Charity Direct CYTA, Phil Andreou, Inspired Family Fun και So Easy Stores Ltd. Χορηγοί Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου και Κανάλι 6. Διαδικτυακός Χορηγός:  MC Media