Ενημερωτική Παρουσίαση “Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης 2021-2027”


Το ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης» μπαίνει στη νέα περίοδο 2021-2027 με σλόγκαν «The power in together» (Η Ισχύς εν τη ενώσει) θέλοντας να δώσει την ευκαιρία σε νέους και νέες από όλη την Ευρώπη να εργαστούν μαζί για να προσφέρουν αλληλεγγύη.

Για αυτό το σκοπό, ο Οργανισμός Νεολαίας διοργανώνει διαδικτυακή ενημερωτική παρουσίαση με θέμα «Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης 2021-2027», την Τρίτη 11 Μαΐου 2021, στις 18:00.

Κατά την παρουσίαση, θα γνωρίσετε για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης που προσφέρει το πρόγραμμα σε νέους και νέες ηλικίας 18 – 30 για να εργαστούν εθελοντικά στη χώρα τους ή στο εξωτερικό, προς όφελος κοινοτήτων και ατόμων σε όλη την Ευρώπη, αντιμετωπίζοντας τις συνέπειες μετά από φυσικές καταστροφές ή υγειονομικές κρίσεις, παρέχοντας βοήθεια σε κέντρα αιτούντων ασύλου, συνεισφέροντας στην προστασία του περιβάλλοντας και την κλιματική αλλαγή και δουλεύοντας στην βελτίωση της ζωής των νέων γενικότερα. 

Όπως θα παρακολουθήσετε στην παρουσίαση, το πρόγραμμα προσφέρει διάφορους τρόπους για να γίνει αυτό: 

  1. Νέοι και νέες από 17 μέχρι 30 χρονών μπορούν να εγγράφονται στην πλατφόρμα του προγράμματος, να δηλώνουν το ενδιαφέρον τους για εθελοντική εργασία και οι οργανισμοί που χρηματοδοτούνται να τους καλούν για να συμμετέχουν.
  2. Πέντε ή περισσότεροι νέοι και νέες 18 μέχρι 30 χρονών μπορούν να σχηματίσουν τις δικές τους ομάδες και να υποβάλουν μαζί αίτηση μέσω του Οργανισμού Νεολαίας και να λάβουν επιχορήγηση για να οργανώσουν τα δικά τους «Σχέδια Αλληλεγγύης», μέσω των οποίων μπορούν να αντιμετωπίζουν διάφορα κοινωνικά, περιβαλλοντικά κλπ προβλήματα της τοπικής τους κοινότητας. 
  3. Οργανώσεις νεολαίας, συμβούλια νεολαίας, δήμοι, κέντρα νεότητας και λοιπά οργανωμένα σύνολα μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέσω του Οργανισμού Νεολαίας και να λάβουν επιχορήγηση για να οργανώσουν τα δικά τους «Σχέδια Εθελοντισμού»  ή «Σχέδια Αλληλεγγύης» και να βρουν συμμετέχοντες μέσω της πλατφόρμας του προγράμματος.

Για να παρακολουθήσετε ζωντανά την παρουσίαση, μπείτε την ημέρα της παρουσίασης στο http://eusolidaritycorps.onek.org.cy/infosession.