Έναρξη εγγραφών για το πρόγραμμα του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου “The STEAMers” για τη σεζόν 2023 – 2024


Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών στο πρόγραμμα «The SΤΕΑΜers», για τη νέα σχολική χρονιά 2023-2024.

Το «The SΤΕΑΜers» είναι ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, εφήβους και νέους μέχρι 35 ετών, το οποίο συνδυάζει τις Τέχνες με τις Επιστήμες και την Τεχνολογία. Τα αρχικά S.T.E.A.M. αναφέρονται στους τομείς «Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics» και αποτελούν τη βάση των προσφερόμενων θεματικών εργαστηρίων, τα οποία είναι η Ρομποτική, ο Προγραμματισμός, η Πληροφορική, η Φωτογραφία, το Graphic Design, η Δημιουργική Γραφή, η Μουσική, ο Χορός, το Θέατρο, η Τέχνη, η Νοηματική Γλώσσα, το Photoshop και το Σκάκι.

Στόχος όλων των θεματικών εργαστηρίων του προγράμματος, είναι να εφοδιάσουν τους συμμετέχοντες με γνώσεις αλλά κυρίως με δεξιότητες ζωής, όπως είναι η ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, η δημιουργικότητα, η εκφραστικότητα και η αυτοπεποίθηση. Οι εκπαιδευόμενοι νέοι θα καταφέρουν μέσα από τα προσφερόμενα εργαστήρια, να εξοικειωθούν με την τεχνολογία, να παίξουν, να πειραματιστούν και να βελτιώσουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους, αποσαφηνίζοντας παράλληλα έννοιες με πρακτικούς τρόπους.

Τα εργαστήρια αναλαμβάνουν προσοντούχοι εκπαιδευτές και θα πραγματοποιηθούν σ’ ένα νεανικό, φιλικό και ασφαλές περιβάλλον, στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του ΟΝΕΚ, στα Πολύκεντρα Νεολαίας σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο και Σωτήρα Αμμοχώστου. Διευκρινίζεται ότι ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετάσχει σε όσα εργαστήρια επιθυμεί, αναλόγως της διαθεσιμότητας.

Το πρόγραμμα ξεκινά στις 2 Οκτωβρίου 2023 και θα ολοκληρωθεί περί τα τέλη Μαΐου 2024. Τα δίδακτρα είναι €70 για όλη την περίοδο για συμμετοχή σε 1 εργαστήρι, ενώ ισχύουν εκπτώσεις για συμμετοχή σε περισσότερα, για αδέρφια, για κατόχους της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων και Φοιτητικής Ταυτότητας. Για άτομα με αναπηρίες, λήπτες ΕΕΕ και εθνοφρουρούς, η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Για περισσότερες πληροφορίες, το αναλυτικό πρόγραμμα των εργαστηρίων και την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα https://thesteamers.onek.org.cy/ ή να αποτείνονται στο αντίστοιχο Πολύκεντρο της πόλης ή κοινότητας που τους ενδιαφέρει.