Ένα ταξίδι στους δρόμους του κόσμου από τη Lidl Food Academy!


Ένα ταξίδι στους δρόμους του κόσμου από τη Lidl Food Academy!

Ρεκόρ συμμετοχών σημείωσε το μάθημα που πραγματοποιήθηκε στη Lidl Food Academy το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, με θέμα Street Food.

Εκατοντάδες άτομα δήλωσαν συμμετοχή, με κάποιους από αυτούς να έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν το μάθημα, να ανακαλύψουν νέες γεύσεις και να δημιουργήσουν ευφάνταστα πιάτα, πάντα υπό την καθοδήγηση του σεφ Κωνσταντίνου Πετεβίνου. Τι το ιδιαίτερο, όμως, είχε το μάθημα αυτό και γιατί προκάλεσε στον κόσμο αυτό το τεράστιο ενδιαφέρον;

Για πάρα πολλά χρόνια το street food (και κατά συνέπεια fast food) ήταν συνώνυμο του πρόχειρου φαγητού, του φαγητού κακής ποιότητας, του ανθυγιεινού φαγητού. Τα τελευταία χρόνια, όμως, αυτό αρχίζει να αλλάζει, καθώς παρατηρείται μια νέα και γρήγορα αναπτυσσόμενη κουλοτύρα γύρω από το εναλλακτικό street food. Το street food αποτελεί πλέον μια νόστιμη, και κυριώς υγιεινή λύση για ένα γρήγορο γεύμα που δε στερείται τίποτα σε γεύση και ποιότητα.

Όταν, λοιπόν, ανακοινώθηκε το μάθημα της Lidl Food Academy για το street food από όλο τον κόσμο, το κοινό ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω, με αποτέλεσμα ένα ξεχωριστό Σαββατιάτικο πρωινό για όλους τους τυχερούς συμμετέχοντες. Όπως πάντα, οι συνταγές που πρότεινε ο σεφ Πετεβίνος ήταν απλές μα συνάμα γευστικές και ενδιαφέρουσες, οι πρώτες ύλες είχαν την εγγύηση ποιότητας της Lidl, και, το κυριότερο, όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέες κουζίνες αλλά και καινούριο κόσμο, να περάσουν ένα δημιουργικό πρωινό και να κλείσουν το μάθημα απολαμβάνοντας τις δημιουργίες τους όλοι μαζί. Και, φυσικά, όλα αυτά δωρεάν για όλους!

Οι  συμμετέχοντες έμαθαν τα πάντα γύρω από την ιστορία του street food, από το τηγανητό ψάρι στην αρχαία Ελλάδα μέχρι τους λουκουμάδες στη σύγχρονη Ισπανία, μαγείρεψαν πιάτα από τη Μέση Ανατολή, την Ελλάδα και την Ασία, και ύστερα θαύμασαν τις δημιουργίες τους, όλες φτιαγμένες με υλικά που μπορεί να βρει ο καθένας στο πιο κοντινό του κατάστημα Lidl.

Τα μαθήματα της Ακαδημίας όμως, ανοιχτά για όλους και προσβάσιμα σε όλους, δεν εξαντλούνται εδώ. Μια πλούσια θεματολογία περιμένει τους λάτρεις της μαγειρικής και της καλής κουζίνας, που εύκολα μπορεί να βρει κανείς στο https://www.lidlfoodacademy.com.cy/seminaria/. Τα μαθήματα του Νοεμβρίου περιλαμβάνουν ευχάριστες εκπλήξεις από το Μεξικό, την Ιταλία και άλλες γωνιές του κόσμου.

Η Lidl Food Academy προσφέρει πολύτιμες γνώσεις για το φαγητό που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας και συμβάλλουν καθοριστικά στην υγεία και την καθημερινή μας ευεξία. Και μάλιστα το κάνει με τον πιο δημιουργικό και διασκεδαστικό τρόπο! Μπορείτε, λοιπόν, να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Ακαδημίας https://www.lidlfoodacademy.com.cy/, να δείτε όλα τα επερχόμενα σεμινάρια, και να δηλώσετε σήμερα κιόλας συμμετοχή στο μάθημα που προτιμάτε.

 

Επισκεφθείτε τη Lidl Cyprus και στα:

corporate.lidl.com.cy 

facebook.com/lidlcy                    

instagram.com/lidl_cyprus 

twitter.com/Lidl_Cyprus_

linkedin.com/company/lidlcyprus