Ελλαδίτης πρωταγωνιστής Κυπριακής σειράς παραδέχεται: «Γιόρταζε ο γιος μου και δεν είχα να του δώσω ούτε ευρώ»


Ο Γιάννης Μποσταντζόγλου δεν διστάζει στα 64 του χρόνια να παραδεχτεί δημόσια, ότι εδώ και δέκα χρόνια δεν μπορεί να προσφέρει στα παιδιά του 50 ευρώ για να αγοράσουν έστω ένα ρούχο. Πριν από λίγες μέρες ήρθε σε πολύ δύσκολη θέση, με τον 37χρονο γιό του να έχει γενέθλια και να μην μπορεί να του δώσει ως δώρο ούτε ευρώ. Ο δημοφιλής ηθοποιός σε συνέντευξη του στο «Λοιπόν» εξηγεί τους λόγους που τον έκαναν να βαδίζει τα τελευταία χρόνια σε αυτόν τον οικονομικό Γολγοθά.

Κάποιες κυρίες που είναι στη δική σου γενιά ίσως δυσανασχετήσουν με τη δήλωση της ηλικίας σου, γιατί δηλώνουν πολύ μικρότερες.

«Καλά…και τις πιστεύεις; Είμαι αγόρι και δεν με νοιάζει, τα στρογγυλεύω κιόλας, λέω 65 χρονών. Μπήκε στα 37 ο γιος μου. Είναι στην Ελλάδα ξεναγός. Πριν από λίγες μέρες είχε τα γενέθλια του και δεν είχα να του δώσω ένα φράγκο. Του είπα: «Χρόνια Πολλά αγάπη, αγάπη μου, περιμένω κάτι λεφτά να μου έρθουν και τότε θα σου τα δώσω». Έχω 10 χρόνια να δώσω στα παιδιά μου από ένα 50αρικο να πάρουν ένα πουλόβερ. Από το 2005 έχω οικονομικές δυσκολίες. Άνοιξα ένα μαγαζί, «μπήκα μέσα» 150.000 ευρώ και τώρα που μιλάμε χρωστάω καμιά 300.000 ευρώ».

Δεν σε αγχώνει αυτό;

«Καθόλου. Με πήραν οι τράπεζες και μου έβαλαν «χέρι». Δεν αρνούμαι να δώσω τα χρήματα, αλλά τη σύνταξη μού τη δώσατε μισή. Δούλεψα 45 χρόνια και μου δίνετε για 20, μειωμένη. Τα χρέη μου τα διατηρείτε, αλλά τις απολαβές μου τις κατεβάζετε συνέχεια. Πέρασα μια τριετία φοβερή, αυτοκτονική. Μετά έκανε ένα «κλικ» και είπα: «Δεν θα τρελαθώ εγώ, άσε να τρελαθούνε αυτοί». Είναι σχέδιο και τώρα λένε: «Φέρε τα σπίτια, τα λεφτά σου, «κουρεύουμε» τις αποταμιεύσεις σου… Δεν πληρώνω, αλλά όχι από ανεντιμότητα. Είμαι έντιμος άνθρωπος, δεν θα βάλω και ηθικά διλήμματα. Στην καταστροφή πάμε».

yiannis_bostantzoglou650

 

 

Πηγή: athensmagazine.gr