Ελένη Βαΐτσου: «Τα λεφτά από το Μπρούσκο δεν είναι όσα ακούγονται»


Συνέντευξη στο περιοδικό You παραχώρησε η Ελένη Βαΐτσου, μιλώντας ανάμεσα σε άλλα για τη ζωή της στην Κύπρο και για το «Μπρούσκο». Διαβάστε παρακάτω όλα όσα αποκάλυψε για τον μισθό που παίρνει για τη συμμετοχή της στη δημοφιλή σειρά του ΑΝΤ1.

Tελικά έχεις κουραστεί ή δεν έχεις κουραστεί από το “Μπρούσκο”;
Για ακόμα μία φορά καλούμαι να απαντήσω σε κάτι που απλώς αποδόθηκε λάθος και παρερμηνεύτηκε. Θα επαναλάβω πως δεν με κούρασε η σειρά αυτή καθ’ αυτή αλλά οι συνθήκες. Και, ναι, έχω κάθε δικαίωμα να κουράζομαι και να το λέω χωρίς ντροπή γιατί η δουλειά αυτή δεν είναι ένα ατελείωτο πάρτι και διασκέδαση, όπως μπορεί να πιστεύουν κάποιοι, αλλά μια απαιτητική εργασία όπως όλες και όσο κι αν αγαπάμε αυτό που κάνουμε έρχονται στιγμές που χρειάζεσαι ξεκούραση. Νιώθω πολύ τυχερή που έχω δουλειά αυτές τις δύσκολες εποχές αλλά αν νιώσω πως δεν αντέχω σωματικά ή ψυχικά να συνεχίσω το οτιδήποτε (και δεν μιλάω συγκεκριμένα), όταν μου δίνεται η δυνατότητα επιλογής, ζυγίζω τα πράγματα και αποφασίζω.

Γράφτηκε πρόσφατα ότι ζήτησες πολλά περισσότερο χρήματα για να μείνεις και τελικά τα πήρες. Ισχύει;
Όχι.

Αφού δεν είναι τα χρήματα τι είναι αυτό που ζήτησες και σου έδωσαν για να πεις το περιβόητο “ναι”; Είχες πει ότι κάποια στιγμή θα το αποκαλύψεις…
Δεν νομίζω πως τη δεδομένη στιγμή αυτό αφορά κάποιον άλλον πέρα από μένα και την παραγωγή…

Είναι τελικά τόσο δύσκολη η ζωή στην Κύπρο;
Είναι δύσκολη όταν έχεις πάει μόνος σου πολύ ξαφνικά χωρίς να γνωρίζεις κάποιον στην αρχή, όταν είσαι μακριά από τους δικούς σου ανθρώπους και όταν οι ώρες εργασίας τις περισσότερες φορές δεν σου επιτρέπουν να έχεις ζωή πέρα από τη δουλειά σου. Είναι μια επιλογή που κάνεις όμως. Προσωπικά ούτε μια στιγμή δεν την έχω μετανιώσει. Τα χρόνια αυτά που βρίσκομαι στην Κύπρο μπορεί να μην την έχω γνωρίσει όπως θα ήθελα, να μην είχα τον ελεύθερο χρόνο που χρειαζόμουν αλλά η εργασία, η εμπειρία και οι φίλοι που έκανα μέσα από τη δουλειά έχουν αντισταθμίσει όλες τις δυσκολίες – και με το παραπάνω.

Τι είναι αυτό που σε δυσκολεύει περισσότερο;
Το ότι λείπω από το σπίτι μου.

Έχεις μιλήσει επανειλημμένως για τις δυσκολίες εκεί… Χρειάστηκε ποτέ να συμβουλευτείς κάποιον ψυχολόγο;
Όχι. Όπως προανέφερα υπάρχουν τόσα θετικά που δεν άφησα καμιά δυσκολία να με καταβάλλει.

Τα λεφτά είναι τόσο καλά όσο ακούγονται;
Δεν ξέρω τι ακούγεται πάντως σε καμία περίπτωση οι αμοιβές δεν είναι οι ίδιες με αυτές που ίσχυαν πριν από χρόνια. Αν σκεφτούμε, όμως, πόσο χαμηλόμισθοι είναι οι νέοι ηθοποιοί στην Ελλάδα και το γεγονός πως πολλές φορές δεν πληρώνονται καν τότε σίγουρα τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα στην Κύπρο. Δεν γνωρίζω να μιλήσω για ηθοποιούς που βρίσκονται χρόνια στο χώρο αλλά όσοι ξεκινάνε τώρα με μεγάλη δυσκολία μπορούν να βάλουν κάτι στην άκρη. Και μη ξεχνάμε πως μιλάμε για ένα αμφίβολο επάγγελμα, δεν γνωρίζεις αν και πόσο σύντομα θα ξαναεργαστείς.