Έλενα Παπαρίζου: «Όταν έκλεισαν οι τράπεζες, ένιωσα τον διχασμό στην Ελλάδα» (Video)


Η Έλενα Παπαρίζου, μίλησε στην Σουηδική εκπομπή «Nyhetsmorgon», το πρωί της Τρίτης 14 Ιουλίου, και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε και για την κατάσταση στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες.

Το δεύτερό σου σπίτι, η Ελλάδα, έχει κατακτήσει τις ειδήσεις με αυτά που γίνονται. Πως νιώθεις γι’ αυτό; Έχεις συγγενείς και φίλους εκεί. Πως το αντιμετωπίζουν; Ρώτησαν οι παρουσιαστές την τραγουδίστρια.

«Όταν έκλεισαν οι τράπεζες είχα κατέβει στην Ελλάδα για 4-5 μέρες. Αυτό που είδα κι ένιωσα ήταν ένας μεγάλος διχασμός. Μιλούσαν δυνατά στο δρόμο για τη νέα κυβέρνηση, έλεγαν «και εσύ ψήφισες τους καινούργιους». Ήταν ένα άσχημο συναίσθημα, πρέπει να είμαστε ενωμένοι αυτή τη στιγμή. Δεν μ’ αρέσει αυτός ο διχασμός. Είμαι πολύ στεναχωρημένη. Ήμουν λίγο σκεπτική για το τι σημαίνει «ΝΑΙ» και τι «ΟΧΙ». Προσπάθησα να κάνω λίγο εικόνα το πως θα είναι το ψηφοδέλτιο και σκέφτηκα «ναι, αλλά τι σημαίνει «ΝΑΙ» και τι «ΟΧΙ»;. Ήταν λίγο ασαφές για τον κόσμο. Βγήκε το «ΟΧΙ» με 61% αλλά δεν έγινε αυτό που περίμεναν οι μισοί απ’ αυτούς. Γιατί οι περισσότεροι πίστευαν πως θα βγούμε από το ευρώ. Κάτι που δεν θα ήθελα ούτε εγώ. Αισθάνομαι λίγο «κακομαθημένη» γιατί γεννήθηκα στην Ευρώπη και θέλω να παραμείνω στην Ευρώπη. Όλη τη ζωή μου έλεγα ότι η Ευρώπη είναι το σπίτι μου και αν δεις ό,τι συνέντευξη έχω κάνει το 2015, λέω σε όλες “Europe is my home”».

Ακόμα, η Έλενα έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook:

Θα ήθελα για πάντα να μείνουμε Ευρωπαίοι, να αλληλοστηριζόμαστε σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάμε ως Έλληνες, και στο τέλος να δικαιωθούν όλοι αυτοί που τόσα χρόνια αδικούνται σε αυτή τη χώρα.

Με πολλή αγάπη από τη Σουηδία, και θέλω να ξέρετε ότι οι Σουηδοί μας αγαπάνε εμάς τους Έλληνες».

Δείτε το βίντεο:

 

Πηγή: protothema.gr