Ελευθερία Αρβανιτάκη: Το νυφικό – video clip από «Το Πέτρινο Ποτάμι»


Καινούργιο βίντεο-κλιπ για το τραγούδι της Ελευθερίας Αρβανιτάκη με τίτλο «ΤΟ ΝΥΦΙΚΟ». Πρόκειται για το τραγούδι των τίτλων έναρξης της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς εποχής του ΡΙΚ, «Πέτρινο Ποτάμι».

Τη μουσική και τα τραγούδια της σειράς υπογράφει ο συνθέτης Κώστας Κακογιάννης, ενώ τους στίχους ο ποιητής Πάμπος Κουζάλης. Για τις ανάγκες των γυρισμάτων η Ελευθερία Αρβανιτάκη βρέθηκε στο οίκημα του Παράκεντρου (του πολιτιστικού οργανισμού που ίδρυσαν οι δύο δημιουργοί) στο χωριό Λεμύθου.

Στο βίντεο, που πλαισιώνεται με εντυπωσιακά πλάνα από τη σειρά, παρουσιάζεται εκτός από την Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο συνθέτης Κώστας Κακογιάννης να ηχογραφεί μια σειρά από όργανα (πιάνο, βιολί, λαούτο, κλαρίνο, φλάουτο, κρουστά κ.ά.)

Το soundtrack περιλαμβάνει είκοσι ορχηστρικά, τα τραγούδια «Το Νυφικό» και «Πέτρινο Ποτάμι», τα οποία ερμηνεύει η Ελευθερία Αρβανιτάκη, και τη «Χρυσοπέρτικα» ένα συγκινητικό τραγούδι στην κυπριακή διάλεκτο που ερμηνεύει ο ίδιος ο συνθέτης.

Το CD διανέμεται προς το παρόν μόνο στην Κύπρο. Στην Ελλάδα μπορείτε να το προμηθευτείτε ψηφιακά στα iTunes και Αmazon ή να το ακούσετε δωρεάν στο Spotify (Costas Cacoyannis PETRINO POTAMI). Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για την ενίσχυση του ταμείου αλληλεγγύης της Μητρόπολης Μόρφου.