Ελεύθερη πλέον η πιο «θλιμμένη αρκούδα του κόσμου»

Για δύο ολόκληρα χρόνια η Tomi ήταν παγιδευμένη σε μια αυτοσχέδια φυλακή και ήταν αναγκασμένη να επιβιώνει με ψωμί και μπύρα. Τώρα η αρκούδα στην Αλβανία που έγινε γνωστή ως «η πιο θλιμμένη αρκούδα του κόσμου», διασώθηκε από το κελί της.

Η Tomi είναι μια καφέ αρκούδα που είχε κλαπεί από το σπίτι της στην άγρια φύση, για να γίνει τουριστικό αξιοθέατο. Η αρκούδα ήταν φυλακισμένη από έναν ιδιοκτήτη εστιατορίου που χρειαζόταν ένα νέο αξιοθέατο και την είχε αναγκάσει να ζει σε άθλιες συνθήκες αποζητώντας λίγο φαγητό που της πετούσαν οι πελάτες.

Τελικά μετά από δύο χρόνια κατασχέθηκε από την κυβέρνηση και είναι έτοιμη να ξεκινήσει μια καινούρια ζωή σε ένα φυσικό καταφύγιο. Αρχικά οδηγήθηκε σε έναν ζωολογικό κήπο στα Τίρανα για να ελεγχθεί η κατάσταση της υγείας της και ετοιμάζεται να ζήσει πλέον φυσιολογικά, μακριά από το κελί.

Πλέον θα είναι σε ένα φυσικό περιβάλλον με δέντρα και δραστηριότητες που θα την κρατούν απασχολημένη, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες που ανέλαβαν τη φροντίδα της.

Η Daily Mail δημοσιεύει φωτογραφίες από την απελευθέρωσή της και περιγράφει τις άθλιες συνθήκες στις οποίες ζούσε όλο αυτό τον καιρό. Πολλοί συνέρρεαν για να δουν την αρκούδα στο κλουβί της και να βγάλουν φωτογραφίες και βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Έβγαζαν selfies και της πετούσαν ψωμί, πατατάκια και γλυκά διασκεδάζοντας μαζί της. Πολλές φορές μάλιστα ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου της έδινε ακόμη και μπύρα για να την ξεδιψάσει. Η αρκούδα μάλιστα αρκετές φορές προσπαθούσε να αυτοτραυματιστεί μέσα στην απελπισία της. Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που ακτιβιστές διαπίστωσαν τις άθλιες συνθήκες που ζούσε και κινητοποίησαν τις διαδικασίες για να απελευθερωθεί.

arkouda7 arkouda5 arkouda6 arkouda3 arkouda1 arkouda2