ΕΚΟ ΚΥΠΡΟΥ: Διακρίθηκε ξανά για την αμείωτη δέσμευσή της στον τομέα της οδικής ασφάλειας!


ΕΚΟ ΚΥΠΡΟΥ: Διακρίθηκε ξανά για την αμείωτη δέσμευσή της στον τομέα της οδικής ασφάλειας!

Δύο χάλκινα βραβεία στις κατηγορίες «Κοινωνία» και «Εκπαίδευση/Υποτροφίες» απέσπασε η ΕΚΟ Κύπρου στα ‘Cyprus Responsible Business Awards 2022’, ως ένδειξη αναγνώρισης των ενεργειών που πραγματοποιεί τα τελευταία έξι χρόνια στον τομέα της οδικής ασφάλειας.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023 στο ‘NAVA Seaside Lounge and Restaurant’, στον Πρωταρά. Παρών, εκ μέρους της ΕΚΟ Κύπρου, ήταν ο Ανώτερος Διευθυντής Εμπορικών και Λιανικών Πωλήσεων της Εταιρείας, κ. Παύλος Στεφανίδης, ο οποίος παρέλαβε τα δύο βραβεία, δίνοντας συγχαρητήρια τόσο σε κάθε εταιρεία -υποψήφια σε κάθε κατηγορία- όσο και στην ΒΟUSSIAS Cyprus για την άψογη διοργάνωση.

Με την ολοκλήρωση της τελετή ο Ανώτερος Διευθυντής Εμπορικών και Λιανικών Πωλήσεων της ΕΚΟ Κύπρου, κ. Παύλος Στεφανίδης, δήλωσε: «Η EKO Κύπρου δεν είναι μόνο μία Εταιρεία που κατέχει την πρώτη θέση στα καύσιμα κίνησης σε όλη την Κύπρο. Επενδύει διαχρονικά και στην οδική ασφάλεια, τη σωστή οδηγική συμπεριφορά και τη μείωση των ατυχημάτων, γιατί είναι μέρος του DNA της εταιρικής της κουλτούρας. Κινούμενη, λοιπόν, σε αυτό το πλαίσιο συνεχίζει να εφαρμόζει με μεγάλη απήχηση και επιτυχία ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης, το οποίο ξεκινά από τα μικρά παιδιά και καταλήγει στις πιο ευάλωτες ομάδες, όπως είναι οι μοτοσικλετιστές και οι ποδηλάτες. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους και όλες, ανεξαιρέτως, είτε κέρδισαν κάποια τιμητική διάκριση είτε όχι. Αυτό που μετρά είναι το γεγονός ότι ο επιχειρηματικός τομέας της Κύπρου συνεχίζει να υλοποιεί δράσεις που συμβάλλουν στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και του περιβάλλοντος…»

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι η EKO Κύπρου είναι διαχρονικό μέλος της Ευρωπαϊκής Χάρτας Οδικής Ασφάλειας και στενός συνεργάτης του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου Αστυνομίας. Οι δράσεις της στον τομέα της οδικής ασφάλειας ποικίλουν και καλύπτουν, μεταξύ άλλων, εκπαιδεύσεις μοτοσικλετιστών μέσω του EKO Safe Rider Club, ενημερωτικές ημερίδες που απευθύνονται σε ποδηλάτες, καθώς και εκπαιδεύσεις που απευθύνονται σε παιδιά αλλά και στο ευρύτερο κοινό.

Σχετικά με την ΕΚΟ CYPRUS LIMITED

Η ΕΚΟ CYPRUS LIMITED. είναι κατά 100% θυγατρική της HELLENiQ ENERGY. Η Εταιρεία δραστηριοποιείται στην εισαγωγή, αποθήκευση, διακίνηση και εμπορία υγρών καυσίμων, λιπαντικών και υγραερίου, χύμα αλλά και εμφιαλωμένου, σε εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες. Το δίκτυο πρατηρίων της EKO CYPRUS LIMITED, με το γνωστό σήμα ΕΚΟ, κατέχει με διαφορά την πρώτη θέση στα καύσιμα κίνησης. Η Εταιρεία ανέλαβε τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας στο Βασιλικό, μια επένδυση που στην πλήρη ανάπτυξή της θα ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Η συνεισφορά της στην αγορά εργασίας είναι εξίσου σημαντική: περισσότεροι από 1,500 εργαζόμενους απασχολούνται άμεσα ή έμμεσα στην Εταιρεία και τις συνεργαζόμενες με αυτήν Εταιρείες και πρατήρια με σήμα της ΕΚΟ. Ταυτόχρονα, με στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες στους τομείς της οδικής ασφάλειας, της νέας γενιάς, του αθλητισμού και του περιβάλλοντος δημιουργεί προστιθέμενη αξία για την κυπριακή κοινωνία.

Σχετικά με τη HELLENiQ ENERGY

Η HELLENiQ ENERGY, γνωστή μέχρι πρόσφατα ως ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ιδρύθηκε το 1998 και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ενεργειακούς Ομίλους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της καλύπτει όλο το εύρος της ενεργειακής αλυσίδας αξίας, με παρουσία σε 9 χώρες.

Η HELLENiQ ENERGY προωθεί τον ενεργειακό μετασχηματισμό σε όλες τις αγορές της,  αγκαλιάζοντας την καινοτομία και αναπτύσσοντας νέες πρωτοβουλίες.  Κύριος στόχος της εταιρείας είναι να αποτελέσει τον κορυφαίο πάροχο ενεργειακών λύσεων χαμηλών εκπομπών άνθρακα, με ορίζοντα  τη μείωση του αποτυπώματός της κατά 50% έως το 2030 και την επίτευξη μηδενικού ισοζυγίου εκπομπών έως το 2050.

H HELLENiQ ENERGY δραστηριοποιείται στην παραγωγή, εφοδιασμό και εμπορία ενέργειας, εστιάζοντας πλέον ολοένα και περισσότερο σε νέες, πιο καθαρές μορφές, καθώς και σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, στο σύνολο της αλυσίδας αξίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, περιλαμβάνει τη διύλιση, τον εφοδιασμό και εμπορία πετρελαίου και πετροχημικών προϊόντων, την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων και την εμπορία καυσίμων, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται ραγδαία στις ΑΠΕ. Η εταιρεία, μέσω κοινοπραξιών και συμμετοχών, έχει σημαντική παρουσία επίσης στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής, καθώς και στην προμήθεια και εμπορία φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Η HELLENiQ ENERGY τοποθετεί τον άνθρωπο στο κέντρο της επιχειρηματικής στρατηγικής της, έχοντας ως κύρια προτεραιότητα την εξασφάλιση μακροπρόθεσμης πρόσβασης στη βιώσιμη ενέργεια για όλους. Η εταιρεία ως βασικός επενδυτής, εργοδότης, αλλά και ενεργό μέλος της κοινωνίας έχει σημαντικό κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμα στις χώρες δραστηριοποίησής της, ενώ ταυτόχρονα φιλοδοξεί να είναι ένας σταθερά αξιόπιστος κοινωνικός εταίρος.