Εκδήλωση για τα 25 Χρόνια του Προγράμματος “Νέοι Δημοσιογράφοι για το περιβάλλον”


Τα 25 χρόνια από την έναρξη του Προγράμματος «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον», γιορτάστηκαν την Πέμπτη, 14 Μαρτίου σε εκδήλωση που διοργάνωσε η CYMEPA.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο Αμφιθέατρο των Κεντρικών Γραφείων της Cyta, βασικού υποστηρικτή του Προγράμματος και τους νέους καλωσόρισε στη Cyta ο Ανώτερος Διευθυντής Στρατηγικής και Χονδρικής Αγοράς κ. Γιάννης Κουλίας.

Η εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κ. Παναγιώτου,  είχε θέμα «Νεολαία και Περιβάλλον», και ήταν ανοικτή για μαθητές και εκπαιδευτικούς και για το κοινό.

Κύρια ομιλήτρια ήταν η Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κατερίνα Ιγγλέζη Θεοδώρου, η οποία ανέλυσε το ρόλο των νέων ανθρώπων στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το Πρόγραμμα «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον» συντονίζεται από Foundation for Environmental Education και εφαρμόζεται σε πάνω από 40 χώρες. Στην Κύπρο το πρόγραμμα χειρίζεται η CYMEPA και υλοποιείται με τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και της Cyta.

H Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κατερίνα Ιγγλέζη Θεοδώρου.

Ο κ. Γιάννης Κουλίας, Ανώτερος Διευθυντής Στρατηγικής και Χονδρικής Αγοράς στη Cyta.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και άλλοι ενδιαφερόμενοι που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση