Είσαι γονιός ή κηδεμόνας παιδιού/ών; Η φωνή σου πρέπει να ακουστεί!


Είσαι γονιός ή κηδεμόνας παιδιού/ών; Η φωνή σου πρέπει να ακουστεί!

Δήλωσε συμμετοχή στις ομαδικές συζητήσεις για γονείς/κηδεμόνες

που διοργανώνει το Συμβούλιο «Φωνή»

 

Είσαι γονιός ή κηδεμόνας παιδιού/ών ηλικίας 3 μέχρι 18 χρόνων; Μοιράσου μαζί με άλλους γονείς και κηδεμόνες τις ανησυχίες και τις σκέψεις σου για τις σχέσεις των παιδιών μας, τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και τη σεξουαλική κακοποίηση.

 

Το Συμβούλιο «Φωνή», υπεύθυνο για τον συντονισμό των ενεργειών για την πρόληψη και την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας, διοργανώνει έξι ομαδικές συζητήσεις με γονείς ή κηδεμόνες με θέμα: «Αναγκαίες Συζητήσεις για τα παιδιά μας» στις 24 & 25 Σεπτεμβρίου στη Λευκωσία και σε καλεί να δηλώσεις συμμετοχή.

 

Την αναγκαιότητα για τέτοιου είδους δράσεις μαρτυρούν τα συγκλονιστικά στατιστικά στοιχεία που βγαίνουν στην επιφάνεια κάθε χρόνο. Αναφορικά, την περίοδο 2021 πραγματοποιήθηκαν 278 καταγγελίες που αφορούσαν σε σεξουαλικά αδικήματα κατά ανηλίκων στην Κύπρο, ενώ 1 στα 4 κορίτσια και 1 στα 6 αγόρια στην Κύπρο αναμένεται να πέσουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης μέχρι την ενηλικίωσή τους. Στο 70% έως και 80% των περιστατικών, ο θύτης είναι κάποιο άτομο που το θύμα γνωρίζει και εμπιστεύεται, ενώ την ίδια ώρα το grooming (οι τακτικές προσέγγισης ανηλίκων μέσω διαδικτύου) και η ηλεκτρονική παρενόχληση φαίνεται να αυξάνονται ραγδαία.

 

Στις ομαδικές συζητήσεις θα δοθεί φως στα πιο κάτω ερωτήματα:

  • Πόσο cool και ψύχραιμος γονιός/κηδεμόνας είσαι;
  • Θεωρείς ότι ακούς και συζητάς με τα παιδιά σου ό,τι τους απασχολεί;
  • Μπορείς να διακρίνεις αν το παιδί σου ή κάποιο άλλο παιδί κακοποιείται;
  • Νιώθει άνετα το παιδί σου να σου πει για όλα όσα αισθάνεται;
  • Είσαι έτοιμος ως γονιός/κηδεμόνας να ακούσεις το παιδί σου;

 

Οι συναντήσεις θα έχουν διάρκεια 1 ώρα και 30 λεπτά και θα χωριστούν σε ομάδες γονέων παιδιών ηλικιών 3-6, 7-12 και 13-18 ετών.

 

Οι ομαδικές συζητήσεις θα συντονίζονται από εξειδικευμένο άτομο υπό την επίβλεψη μελών του Συμβουλίου «Φωνή» και θα βιντεοσκοπούνται. Τμήματα των συζητήσεων θα προωθηθούν στα ΜΜΕ και ΜΚΔ από το Συμβούλιο «Φωνή», στο πλαίσιο ενημερωτικής εκστρατείας.

 

Δήλωσε συμμετοχή εδώ μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου 2022.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και ερωτήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας στο info@foni.org.cy ή κάνοντας κλικ εδώ, www.foni.org.cy