«Ειρήνη Πάσι» – Από τις 2 Οκτωβρίου, μαζί μας στο ΡΙΚ1«Ειρήνη Πάσι» η νέα κωμική σειρά εποχής της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, έρχεται από το Σάββατο 2 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 19.20μ.μ. στο ΡΙΚ1, για να σκορπίσει άφθονο γέλιο!

Πόσο έχει αλλάξει ο τρόπος ζωής σήμερα σε σχέση με το 1968; Η νέα κωμική σειρά εποχής του ΡΙΚ1, «Ειρήνη Πάσι» μας διαβεβαιώνει πως όσο κι αν έχει αλλάξει ο τρόπος ζωής κι όσο και αν έχει προχωρήσει η τεχνολογία ένα παραμένει ίδιο, ο άνθρωπος!

Ήρωες της καθημερινότητας, μπλέκονται σε πολλές κωμικές καταστάσεις έχοντας ως σημείο
αναφοράς την αιώνια κόντρα μεταξύ του ιερέα και του κοινοτάρχη του χωριού. Μια κόντρα που έχει διάφορα σκαμπανεβάσματα ενώ παράλληλα, τρέχουν κι άλλες ιστορίες αγάπης κι όχι μόνο. Κρυμμένα μυστικά, παράνομοι έρωτες, ιδεολογίες και πιστεύω έρχονται για να μας θυμήσουν πως στα ίδια μπλέκει ο άνθρωπος ξανά και ξανά.

Κορυφαίοι ηθοποιοί, ενώνουν τις δυνάμεις τους με νέους ανερχόμενους ηθοποιούς έχοντας ως μοναδικό στόχο να χαρίσουν γέλιο. Το μόνο γιατρικό της ζωής!

Η σειρά βασίζεται σε μια ιδέα του Κώστα Δημητρίου, ενώ το σενάριο υπογράφουν η Μαρίνα
Φραγκεσκίδου και ο Μιχάλης Τερζής. Τα γυρίσματα γίνονται εξ’ ολοκλήρου στο χωριό Κάτω Δρυς γι’ αυτό και το χωριό της σειράς θα λάβει επίσημα και αυτήν την ονομασία, έπειτα από έγκριση του κοινοτάρχη και χάριν στην πολύτιμη βοήθεια των κατοίκων του χωριού.

Ο σκηνογράφος, Πάρις Μανώλη διαμόρφωσε όλες τις τοποθεσίες των γυρισμάτων με σκηνικά/έπιπλα της αντίστοιχης εποχής.

Το βασικό cast αποτελείται από τους: Κώστα Δημητρίου, Κρίστοφερ Γκρέκο, Μιχάλη Μουστάκα,
Κωστάκη Κωνσταντίνου, Αντρέα Μελέκη, Βαλεντίνα Σοφοκλέους, Πίτσα Αντωνιάδου, Λουκία Μιχαήλ Μουσουλιώτη, Μαρία Μεσαρίτη, Άντρια Δημητρίου, Εύρο Βασιλείου, Βαλεντίνα Νικολάου, Ιάκωβο Χατζηβασίλη.

Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Χρήστος Νικολάου.

Μια παραγωγή της D.D. Media Studios.