Έφυγε στα 32 του ο καλύτερος ντράμερ όλων των εποχώνΟ Τζον Μπόναμ (John Bonham) έδινε ρυθμό ως ντράμερ στο μυθικό χαρντ ροκ συγκρότημα των Led Zeppelin.

Κυριολεκτικά, οι Βρετανοί που το απάρτιζαν, ήταν –είναι, ένας κι ένας.

Ο Μπόναμ (Bonham) βίωσε το μύθο και την αίγλη των Led Zeppelin ενώ ξεχώρισε και σαν μονάδα για τις πρωτόγνωρες αρετές του, όπως φυσικά και οι συνοδοιπόροι του, ο καθένας στην κατηγορία του.

Στις ζωντανές παραστάσεις τους, το σόλο του στο “Moby Dick” άγγιζε τα είκοσι λεπτά…

Μαζί βέβαια μοιράστηκε και την «τρέλα» και τον ταραχώδη βίο τους.

Εκτός από τα τύμπανα, ο Μπόναμ (Bonham) αγαπούσε τα αυτοκίνητα.

Το Σεπτέμβριο του 1980, οι Led Zeppelin προετοιμάζονταν για μια ακόμη Αμερικανική περιοδεία, μετά την τελευταία τους το 1977. Πρώτος προγραμματισμένος σταθμός στις 17 Οκτωβρίου, το Μόντρεαλ του Καναδά.

Στις 25 Σεπτεμβρίου, οι «φίλοι» του, βρήκαν τον Μπόναμ (Bonham) νεκρό από αναρρόφηση του εμετού του, σε ηλικία μόλις 32 ετών.

Την προηγούμενη κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, ξεκινώντας από τις πρωινές ώρες μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα όταν σε κατάσταση μέθης λιποθύμησε. Λέγεται ότι είχε πιει πάνω από σαράντα «μερίδες» βότκα.

Η περιοδεία δεν πραγματοποιήθηκε…

Η φυγή του σήμανε και το τέλος της πρωτοποριακής μπάντας.

Το ότι δεν συνέχισαν τιμά τους υπόλοιπους και την ιστορία του γκρουπ.

Η κόρη του, Ζόι Μπόναμ, ασχολήθηκε με το τραγούδι.

Ο γιος του Τζέησον Μπόναμ, ακολούθησε τα πατρικά χνάρια, και έπαιξε τύμπανα στην επανένωση των Led Zeppelin το 2007, που είχε ως αποτέλεσμα το άλμπουμ “Celebration Day”.

Σύμφωνα με δημοψήφισμα αναγνωστών του Rolling Stone αλλά και άλλα έγκριτα μουσικά περιοδικά καθώς και τοποθετήσεις των ειδικών, ο Τζον Μπόναμ (John Bonham) θεωρείται ο καλύτερος ροκ ντράμερ όλων των εποχών.

Πηγή : ogdoo.gr