Droulias Brothers: «Δεν μας περνάει από το μυαλό να χωρίσουμε»

Κωνσταντίνος  και Ηλίας Δρούλιας δύο αδέρφια με καταγωγή από τη Μύκονο και την Κρήτη…

Το νέο τους τραγούδι που κυκλοφόρησε πρόσφατα είναι μία διασκευή μαζί με τον Βαλάντη στο «Τι άλλο θέλεις πιο πολύ», από τη Heaven Music.

Ολοκληρώνοντας τις εμφανίσεις τους με τον Βαλάντη και την Ελένη Χατζίδου στο North Stage, συνεχίζουν στο ίδιο νυχτερινό μαγαζί, με το νέο σχήμα που ετοιμάζεται ενώ κάνουν ένα επιτυχημένο winter live tour, τις Κυριακές και κάνουν χαμό στο “Σταφύλι” στη Θεσσαλονίκη. Σε λίγες μέρες θα δούμε οπτικοποιημένο το νέο τους τραγούδι που φέρει την υπογραφή του Νίκου Τερζή.

Στην συνέντευξη που κάναμε μαζί τους μαθαίνουμε αν  τους πρότειναν να «χωρίσου», γιατί προτιμούν να διασκευάζουν τραγούδια της δεκαετία του 90 πότε άρχισαν να εμφανίζονται ως «ομάδα» και πολλά άλλα.

Συνέντευξη στη Στέλλα Παπά 

Κωνσταντίνο και Ηλία –Tι άλλο θέλετε  τελικά πιο πολύ μπορώ να ρωτήσω;

Κωνσταντίνος: Με το τραγούδι μας, σας λέμε τι θέλουμε πιο πολύ. Είναι μια όμορφη διασκευή της τεράστιας επιτυχίας του Βαλάντη «τι άλλο θέλεις πιο πολύ» , που πιστεύουμε θα σας αρέσει και θα το αγαπήσετε εξίσου με την πρώτη εκτέλεση.

Είναι το δεύτερο κομμάτι που κάνετε διασκευή με τον Βαλάντη , αυτό είναι αποτέλεσμα της καλής σας χημείας ;

Ηλίας: Με το Βαλάντη δέσαμε αμέσως, από την πρώτη φορά που συνεργαστήκαμε.  Είναι ένας μεγάλος καλλιτέχνης ,  ακομπλεξάριστος και μας αγκάλιασε αμέσως. Η χημεία μας ήταν πολύ καλή τόσο στο στούντιο όσο και στο σχήμα . Είχαμε πολύ καλή συνεργασία!! Πλέον όμως  έχουμε και φιλική σχέση !

Κωνσταντίνος:  Ο αδερφός μου με κάλυψε απόλυτα.

Εσείς αλήθεια τι θέλετε πιο πολύ από το χώρο της μουσικής ;

Κωνσταντίνος: Αυτό που θέλουμε πιο πολύ είναι να καταφέρουμε να κάνουμε όμορφα τραγούδια, που θα τα αγαπήσει ο κόσμος , να κάνουμε συνεργασίες, για τις οποίες, θα είμαστε περήφανοι!!

Εσείς οι δύο από πότε αρχίσατε να δουλεύετε ως ομάδα ;

Kωνσταντίνος: Πριν «γεννηθεί» το DrouliasBrothers, δουλεύαμε ξεχωριστά.. Τώρα διανύουμε τον τέταρτο χρόνο ως «ομάδα» και ελπίζουμε να είμαστε για πολλά χρόνια ακόμα.

Ηλίας: Όπως είπαμε και πιο πάνω, δεν μας περνάει από το μυαλό να χωρίσουμε . Θα θέλαμε αυτή η «ομάδα» να κρατήσει πολλά χρόνια ακόμα.

Φοβηθήκατε ποτέ πως θα έρθει η στιγμή να χωρίσετε; Σας πρότειναν να χωρίσετε ;

Κωνσταντίνος: Ναι έχουν πέσει προτάσεις, αλλά όπως είναι και το Μότο μας,  «τα αδέρφια δεν χωρίζονται η μοίρα το χει γράψει και οποίος ανάμεσα τους μπει φωτιά θα τον εκάψει»….

Πως και πότε ανακαλύψατε το είδος της μουσικής με το οποίο ασχολείστε ;

Κωνσταντίνος: Από πολύ μικρά παιδιά ανακαλύψαμε τι ακριβώς θέλαμε να κάνουμε.  Μας τράβηξε η παράδοση, εξού και τα όργανα που μάθαμε (λύρα,νταούλι), και αυτό κάνουμε μέχρι σήμερα.  Προσπαθούμε να φέρουμε την παράδοση πιο κοντά στη νεολαία .

Πόσο εύκολα σας εμπνέεστε τους στίχους ;

Ηλίας: Νομίζω , αυτό είναι ένα «ταλέντο» ,το οποίο δεν καλλιεργείται, είναι έμφυτο .. Κάποιοι στίχοι μας έρχονται έτσι απλά στο μυαλό, όπως εσείς λέτε καλημέρα, εμείς μπορούμε να βγάλουμε μαντινάδα (γέλια) .

Να υποθέσω σας αρέσουν τα κομμάτια της δεκαετίας του 90 γι’αυτο κάνατε αυτά τα δύο κομμάτια του Βαλαντη;

Κωνσταντίνος: Η αλήθεια είναι ότι με τη δεκαετία του 90 μεγαλώσαμε και σε αυτή  την δεκαετία βγήκαν τεράστιες επιτυχίες αλλά και μεγάλοι καλλιτέχνες, που κρατάνε μέχρι και σήμερα ,όποτε τα 90’ είναι πηγή έμπνευσης .

Να περιμένουμε και κάποιο ντουέτο με Καλλίρη ή Λιβιεράτο ή Στελλα Γεωργιάδου κλπ που ήταν στο αποκορύφωμα τους τότε ;

Ηλίας: Σίγουρα να περιμένετε κάτι ξανά στο μέλλον… Δεν σας λέμε όμως με ποιον… είναι έκπληξη!!

Εμφανίζεστε κάπου αυτό τον καιρό; Κύπρο θα έρθετε ;

 Κωνσναντίνος: Εμφανιζόμασταν στο nort live stage με τον Βαλάντη και την Ελένη  Χατζίδου,  και τώρα που τελειώνει  το σχήμα, εμείς θα είμαστε ξανά στο North Stage,  από 01/02, με νέο σχήμα -έκπληξη !!

Θα διασκευάζατε ένα κυπριακό τραγούδι;

 Κωνσταντίνος: Ναι θα διασκευάζαμε.  Το έχουμε σκεφτεί και θα γίνει σίγουρα. Μας αρέσουν  πολύ τα κυπριακά τραγούδια και έχουμε μεγάλη αδυναμία στην Κύπρο μας  αλλά νιώθουμε και εμείς στην Κύπρο ιδιαίτερα αγαπητοί .