Δωρεάν Wi-Fi σε 6 σημεία στον Δήμο Στροβόλου μέσω του προγράμματος WiFi4EU


Ο Δήμος Στροβόλου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι παρέχεται δωρεάν σύνδεση Wi-Fi σε δημόσιους χώρους μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος WiFi4EU, στα εξής σημεία:

  1. Περιοχή οδού Σταυρού
  2. Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου και Βιβλιοθήκη (Αρχιεπισκόπου Κυπριανού 34)
  3. Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (Κορυτσάς 20)
  4. Πάρκο Αγίου Δημητρίου (είσοδοι από λεωφ. Ακροπόλεως και τις οδούς Κορυτσάς και Δημήτρη Λιπέρτη)
  5. Πάρκο Ακρόπολης (Πεντέλης 33)
  6. Λαϊκή Αγορά Στροβόλου (Δημήτρη Βικέλα, βόρειο τμήμα χώρου στάθμευσης παρά το ΓΣΠ)

Οι επισκέπτες των πιο πάνω σημείων μπορούν να συνδεθούν με το διαδίκτυο εντελώς δωρεάν, χωρίς τη χρήση κωδικών πρόσβασης. Ο Δήμος Στροβόλου υπέβαλε αίτηση στο πλαίσιο του προγράμματος και έλαβε κουπόνι με σταθερό πόσο χρηματοδότησης €15.000 που περιλαμβάνει την εγκατάσταση και προμήθεια του εξοπλισμού Wi-Fi. Στο ποσό χρηματοδότησης δεν συμπεριλαμβάνεται η υποδομή όπως επίσης και οι συνδρομές διαδικτύου, τις οποίες ανέλαβε ο Δήμος. Η εργασία πραγματοποιήθηκε από τον ανάδοχο της σχετικής σύμβασης, την εταιρεία M&I Join My Wifi Ltd.

O Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους δήλωσε ότι η δωρεάν παροχή Wi-Fi σε δημόσιους χώρους είναι ακόμα ένα βήμα στη προσπάθεια που γίνεται από τον Δήμο Στροβόλου για την παροχή αναβαθμισμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών στους δημότες.

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι στρατηγικοί σχεδιασμοί για την εφαρμογή συστημάτων έξυπνης πόλης που έχουν υποβληθεί στο πλαίσιο της Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης των Δήμων της Μείζονος Λευκωσίας, με επικεφαλής τον Δήμο Λευκωσίας, θα τύχουν έγκρισης από τις αρμόδιες αρχές, έτσι ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί το όραμα του Δήμου να καταστεί μία έξυπνη πόλη και να βελτιωθεί τα μέγιστα η ποιότητα ζωής των πολιτών που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή της αστικής Λευκωσίας.