Δωρεά βιβλίων από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας


Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου δώρισε σεβαστό αριθμό κυπρολογικών εκδόσεών του, στη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας (Bibliotheca Alexandrina) στην Αίγυπτο, μέσω της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κάιρο.  

Η παγκοσμίου κύρους Βιβλιοθήκη, αναβιώνει την παράδοση της περίφημης αρχαίας Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, η οποία ιδρύθηκε στην Ελληνιστική εποχή. 

Οι εκδόσεις του Πολιτιστικού Ιδρύματος, σύμφωνα με τον Διευθυντή Διεύθυνσης Οικονομικής και Πολιτιστικής Διπλωματίας του Κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών Παντιά Δ. Ηλιάδη, έγιναν αποδεκτές με ευχαριστίες και κολακευτικά σχόλια, που αντανακλούν και στο επίπεδο των σχέσεων της Κύπρου με την Αίγυπτο. Με τις εκδόσεις αυτές το Πολιτιστικό Ίδρυμα εμπλουτίζει το αποθεματικό της Βιβλιοθήκης και δίνει την ευκαιρία στον αναγνώστη και τον ερευνητή να εντρυφήσει στον μακραίωνο πολιτισμό της Κύπρου.

Για την συγκεκριμένη δωρεά, ο Πρέσβης της Κύπρου στο Κάιρο Όμηρος Μαυρομμάτης, έλαβε ευχαριστήρια επιστολή από τον Dr. Sherif Riad, Head of the External Relations & Media Sector της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας.