Δωρεά προς τον Σύνδεσμο «Μωρά Θαύματα»


Παράδοση οικονομικής ενίσχυσης και πακέτου με ρουχισμό για πρόωρα νεογνά από το προσωπικό της Οικονομικής Διεύθυνσης και της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού της Ελληνικής Τράπεζας.

Πραγματοποιήθηκε στο Κτίριο Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας η παράδοση οικονομικής ενίσχυσης, καθώς και πακέτου με ρουχισμό για πρόωρα νεογνά, που συγκεντρώθηκε από το προσωπικό της Οικονομικής Διεύθυνσης και της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού της Τράπεζας, προς τον Σύνδεσμο «Μωρά Θαύματα».

Η πιο πάνω ενέργεια εμπίπτει στην εκστρατεία #HBVOLUNTEERSCHALLENGE όπου η Ελληνική Τράπεζα με αφορμή την Παγκύπρια Εβδομάδα Εθελοντισμού, προσκάλεσε το προσωπικό όλων των Διευθύνσεών της, στη συμμετοχή εθελοντικών δραστηριοτήτων. Η πρόκληση προέτρεπε την κάθε Διεύθυνση να οργανώσει τη δική της δραστηριότητα, ενθαρρύνοντας την εθελοντική συμβολή του προσωπικού στη συνολική ευημερία της κοινωνίας. Ως αποτέλεσμα, το προσωπικό της Ελληνικής Τράπεζας ενήργησε με ανιδιοτέλεια και ενθουσιασμό, προχωρώντας με δική του πρωτοβουλία σε περισσότερες από 200 εθελοντικές δράσεις.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου «Μωρά Θαύματα» Έλενα Μεγαλέμου Τριανταφυλλίδη, παρέλαβε τη δωρεά από τη Λειτουργό Οικονομικής Διεύθυνσης Περσούλα Γεωργίου και την Ανώτερη Λειτουργό Υπηρεσίας Διακυβέρνησης Ανθρώπινου Δυναμικού Αγγέλα Παπακλεοβούλου, και ευχαρίστησε τους διοργανωτές καθώς και το προσωπικό της Ελληνικής Τράπεζας, για τη φιλότιμη προσπάθεια για οικονομική ενίσχυση και στήριξη του έργου του Συνδέσμου «Μωρά Θαύματα».

Ενημέρωσε επίσης ότι το ποσό θα αποτελέσει μέρος της αξίας του συνολικού ποσού των €6,000 για την αγορά 20 καλυμμάτων θερμοκοιτίδων, τα οποία θα προσφερθούν ως δωρεά στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Νοσοκομείου Αρχ. Μακαρίου ΙΙΙ, στη Λευκωσία. Πρόσθεσε ότι τα καλύμματα αυτά αποτελούν σημαντικό μέρος της προσφερόμενης εξατομικευμένης νευροαναπτυξιακής φροντίδας των πρόωρων νεογνών. Δημιουργούν ένα περιβάλλον που θυμίζει τη μήτρα της μητέρας, μειώνοντας το στρες και προστατεύοντας τα ανώριμα μάτια των μικρών προώρων από τον έντονο φωτισμό που συχνά υπάρχει στη Μονάδα και μπορεί να επηρεάζει αρνητικά την ωρίμανση της όρασης. Επίσης, βοηθούν στην ωρίμανση του βιολογικού τους ρολογιού και στην εγκατάσταση φυσιολογικών προτύπων ύπνου και του κύκλου ημέρας-νύκτας. Επηρεάζουν ακόμη θετικά την αύξηση και νευροαναπτυξιακή εξέλιξή τους.

Στόχος του Συνδέσμου «Μωρά Θαύματα» είναι να κρατάει την ελπίδα που γεννιέται με κάθε μωρό ζωντανή, δίνοντας την υπόσχεση σε κάθε πρόωρο μωρό, σε κάθε μωρό θαύμα, να κάνει τον κόσμο του καλύτερο!