ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΥΚΑΡΑΣ || O κλασικός κιθαρίστας στα On Location Video του Omni Foundation of Performing Arts


O Δημήτρης Σουκαράς συμμετέχει στη σειρά video “On Location” που έχει δημιουργήσει το Omni Foundation of Performing Arts σε συνεργασία με την DAddario με σκοπό την ανάδειξη κλασικών κιθαριστών σε όλο τον κόσμο.

Στα δύο video που δημιουργήθηκαν, ο Δημήτρης Σουκαράς επέλεξε να παρουσιάσει το έργο “Gymnopedie No. 1” (1888) του  Erik Satie σε μια μεταγραφή από πιάνο σε κιθάρα και το “Fuoco (from Libra Sonatine)” (1993) του Roland Dyens. Η επιλογή των έργων έγινε από τον ίδιο, θέλοντας έτσι να δείξει την εξέλιξη των ήχων και του ρυθμού μέσα σε αυτά τα 100 χρόνια που χωρίζουν το ένα από το άλλο.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο στην Αθήνα, σε μια ταράτσα στου Γκύζη και στο Six Stops Under Studio, από τον Πάνο Ανδριανό με τη βοήθεια του Ανέστη Παρουσίδη ενώ την ηχοληψία ανέλαβε ο Γιώργος Καριώτης και το mastering o Χρήστος Ζορμπάς.

Ο Δημήτρης Σουκαράς είναι κλασικός κιθαρίστας και συνθέτης με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι απόφοιτος της της Βασιλικής Ακαδημίας Μουσικής του Λονδίνου και του Ιονίου Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ “Roots“,  με νέα μουσική για κιθάρα από κορυφαίους Έλληνες συνθέτες σύγχρονης μουσικής (Κλαμπάνης, Τσαλαχούρης, Αντωνίου, Μαρούλης) μέσα από τη δισκογραφική εταιρία NAXOS. Έχει δώσει σόλο ρεσιτάλ στο Kings Place (Λονδίνο), το Musikverein (Βιέννη), το Θέατρο Θερβάντες (Λονδίνο) και το Μέγαρο Μουσικής (Αθήνα) και έχει ηχογραφήσει για την Εθνική Ελληνική Ραδιοφωνία και το BBC Radio 3.

Κατέχει 20 διεθνή βραβεία και το DipRAM (το υψηλότερο βραβείο αριστείας για εκτέλεση έργων από τη Βασιλικής Ακαδημίας Μουσικής), είναι ο μοναδικός κιθαρίστας που βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών και ο πρώτος φοιτητής του Ιονίου Πανεπιστημίου που ολοκλήρωσε τις σπουδές του σε 3 χρόνια αντί για 5. Είναι καλλιτέχνης Daddario, μέλος της οικογένειας ενισχυτών AER και δικαιούχος του Stradivari Trust.

Το Omni Foundation for the Performing Arts είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα το San Fransisco που παράγει μια από τις κορυφαίες σειρές κιθάρας στον κόσμο ενώ διοργανώνει συναυλίες παρουσιάζοντας τους καλύτερους κλασικούς κιθαρίστες από το 1980. Σε συνεργασία με την ιταλική εταιρία που παράγει χορδέςDAddario παρουσιάζουν νέους κλασικούς κιθαρίστες μέσα από τη σειρά video On Location“.

Τα έργα είναι διαθέσιμα για ακρόαση και σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

https://bfan.link/eric-satie-gymnopedie-no-1

https://bfan.link/roland-dyens-fuoco