Δημήτρης Μητροπάνος “Σύγκριση θα υπάρξει….αγαπώ και θαυμάζω αυτόν τον τεράστιο Καλλιτέχνη και Θείο μου τον αείμνηστο Δημήτρη Μητροπάνο”


«Ψάξε» …μια λέξη που σημαίνει πολλά για τον νεαρό Δημήτρη Μητροπάνο μιας και το κομμάτι με το οποίο κάνει ντεμπούτο στη δισκογραφία τιτλοφορείται «Ψαξε». Είναι ένα κομμάτι που επέλεξε και πίστεψε από την πρώτη στιγμή ότι μπορεί να πάει ψηλά και να τον αναδείξει καλλιτεχνικά. Είναι το κομμάτι με το οποίο επέλεξε να χαραξει την δικιά του πορεία και να αφήσει το δικό του μουσικό στίγμα, χωρίς να θέλει να αντιγράψει κανέναν. Ο ίδιος δηλώνει θαυμαστής του θείου του Δημήτρη Μητροπάνου, τον χαρακτηρίζει «τεράστιο» και δηλώνει πως θα είναι ευτυχισμένος αν καταφέρει το 30% από όσα καταφερε εκείνος.

Συνέντευξη στη Στέλλα Παπά

Δημήτρη μου κόντρα σε όλα τα άσχημα που συμβάινουν εσύ τολμάςνα κάνεις κάτι όμορφο και δημιουργικό. Κυκλοφορείς ένα ρομαντικό μουσικό κομμάτι, θές να μας μιλήσεις γι’αυτό;

Ναι, τολμώ και πάντα θα τολμώ σε κάθε φάση της ζωής μου γιατί πιστεύω πως η μουσική ενώνει τους ανθρώπους και αποτελεί βάλσαμο σε δύσκολους καιρούς. «Τολμώ» να κυκλοφορήσω το πρώτο μου τραγούδι με τίτλο ΨΑΞΕ . Ένα ερωτικό τραγούδι που από την πρώτη στιγμή που το άκουσα μου άρεσε πάρα πολύ η μουσική και ο εξαιρετικός στίχος του.

Ποία είναι τα πρώτα σχόλια που σου έκαναν για το κομμάτι;

Τα σχόλια του κόσμου ήταν πολύ θετικά και ενθαρρυντικά. Πολύς κόσμος αγαπησε το τραγούδι από την πρώτη στιγμή και μου το έδειξε με συγχαρητήρια που μου έλεγε αλλά και της κοινοποίησης του που έκαναν σε όλα τα Social Media.

Πραγματικά ,δεν περίμενα τόσο μεγάλη ανταπόκριση και αγάπη από την κόσμο και τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, που στέκεται δίπλα μου στα πρώτα μου δισκογραφικά βήματα.

Για το κομμάτι σου έχεις κυκλοφορήσει βιντεοκλίπ;  Πιστεύεις πως τα βιντεοκλιπ βοηθουν στο να γίνει πιο γνωστό το τραγούδι;

Το κομμάτι αυτό δεν έχει βίντεο Clip αλλα μόνο τρεις φωτογραφίες και τα λόγια του

τραγουδιού με μερικά εφέ. Δεν δημιουργήσαμε κάποιο βίντεοκλιπ κυρίως λόγο πανδημίας αλλά και γιατί εγώ θεώρησα ποιο απλό και όμορφο να δώσουμε στον κοσμο την ευκαιρία να εστιάσει στο τραγουδι και στην ερμηνεία και όχι τόσο σε ένα καλοστημένο βίντεο.

Απέρριψες κάποια άλλα κομμάτια για να κυκλοφορήσεις αυτό; Αν ναι γιατι ;

Όχι. Αυτό ήταν το πρώτο τραγούδι που επέλεξα και πίστεψα από την πρώτη στιγμή ότι μπορεί να πάει ψηλά και να με αναδείξει καλλιτεχνικά.

Συνοδοιπόρος και σύμβουλος σου σε όλο αυτό ποιός είναι ;

Πέρα από την εταιρεία Real Music και ειδικότερα τονΑποστολη Βούλγαρη και τον Δημήτρη Τσιανακα που με στηρίζουν και από την πρώτη στιγμή πίστεψαν στο ταλέντο μου και σε εμένα, είναι και ο Πέτρος ο Βασιλειάδης.

O Πέτρος Βασιλειάδης είναι ο στιχουργός του τραγουδιού Ψαξε αλλά ο άνθρωπος

που από την πρώτη στιγμή πιστεψε σε μένα και στέκεται δίπλα μου σε κάθε βήμα, με

συμβουλεύει και μαζί προγραμματιζουμε όλα τα μουσικά βήματα και ότι έχει σχέση με την μουσική καριέρα μου και τον ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου για την τεράστια βοήθεια και εμπιστοσύνη.

Σε προβλημάτισε καθόλου το γεγονός ότι ίσως υπάρξει σύγκριση με τον θείο σου Δημήτρη Μητροπάνο;

Σύγκριση θα υπάρξει και υπάρχει πάντα και σε όλα τα επαγγέλματα. Εγώ όπως έχω πει και σε άλλες συνεντεύξεις αγαπω και θαυμάζω αυτόν τον τεράστιο Καλλιτέχνη και Θειο μου τον αείμνηστο Δημήτρη Μητροπάνο. Έκανε μια τεράστια καριέρα και δίκαιος είναι ένας από τους καλύτερους τραγουδιστές που πέρασε ποτέ από το καλλιτεχνικό στερέωμα με τραγουδια που άφησαν εποχή. Εγώ θα είμαι ευτυχισμένος αν καταφέρω το 30% από όσα καταφερε αυτός ο τεράστιος Καλλιτέχνης στην μελλοντική μου μουσική πορεία στο τραγουδι και γενικά στη μουσική. Θέλω να χαραξω την δικιά μου πορεία και να αφήσω το δικό μου μουσικό στίγμα, χωρίς να θέλω να αντιγράψω κανέναν με την δικιά μου αυθεντική χροιά και φωνή.

Πιστεύεις ότι όλο αυτό το παράξενο κλίμα που προκαλεί η πανδημία φέρνει τον κόσμο πιο κοντά στη μουσική ;

Ναι, πιστεύω πως ο κόσμος σε δύσκολους καιρούς έχει ανάγκη την μουσική.

Φτερά στα όνειρα σου ποιος σου βάζει ;

Η οικογένεια και οι συνεργάτες μου που είναι διπλά μου σε κάθε μου προσπάθεια.

Εσύ ποια μουσική ακούς γενικά:

Ακούω όλα τα είδη μουσικής.

Αγαπημένο σου κομμάτι απο τον Δημήτρη Μητροπάνου ;

Το Θάλασσες.

Ποια τα μελλοντικά σου σχέδια;

Με τον παραγωγό και στιχουργό μου Πέτρο Βασιλειάδη. σχεδιάζουμε πολλά υπέροχα πράγματα και πολύ όμορφα τραγούδια που σύντομα έρχονται μέσα από την εταιρία μου REAL MUSIC.

Λίγα Λόγια για τον Δημήτρη Μητροπάνο :

Mια ευχάριστη έκπληξη στα μουσικά δρώμενα της χώρας μας επεφύλασσε η Real Music ♫ Το δισκογραφικό του ντεμπούτο κάνει ο ανερχόμενος Δημήτρης Μητροπάνος αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις με το τραγούδι ‘’Ψάξε’’ σε στίχους του Πέτρου Βασιλειάδη και μουσική Χρήστου Λιβέρη.

Το όνομα φυσικά μόνο τυχαίο δεν είναι καθώς ο ταλαντούχος τραγουδιστής είναι ανιψιός του αείμνηστου κορυφαίου ερμηνευτή ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΥ.

Έχοντας στο ενεργητικό του εξαιρετικές συστάσεις από την ‘’θητεία’’ του στο μουσικό Λύκειο του Βόλου, συνεργασίες τηλεοπτικές σε διάσημες εκπομπές με καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Νταλάρας και φυσικά ένα πηγαίο ταλέντο με αστείρευτες δυνατότητες ήταν σχεδόν αναπόφευκτο να ασχοληθεί ενεργά με το τραγούδι!

Το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό και αυτό είναι μόνο η αρχή!