Διεθνής Ημέρα Γυναικών στη Στατιστική και στην Επιστήμη Δεδομένων


10 Οκτωβρίου 2023

Τον Οκτώβριο του 2022 γιορτάστηκε για πρώτη φορά η Διεθνής Ημέρα Γυναικών στη Στατιστική και στην Επιστήμη Δεδομένων (International Day for Women in Statistics and Data Science), έπειτα από πρωτοβουλία των οργανισμών Caucus for Women in Statistics and Data Science (CWS), Portuguese Statistical Society (SPE) και American Statistical Association (ASA).

Η επιτυχία των εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν οδήγησε στην απόφαση όπως, η Διεθνής Ημέρα Γυναικών στη Στατιστική και στην Επιστήμη Δεδομένων να γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Τρίτη του Οκτώβρη. Οι σχετικές εκδηλώσεις στόχο έχουν να παρουσιάσουν τη συμβολή των γυναικών στη Στατιστική και στην Επιστήμη Δεδομένων, να προωθήσουν συνεργασίες, να ενθαρρύνουν τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη και να φέρουν κοντά τις δύο αυτές επιστημονικές περιοχές.

Το πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, η KPMG, η Κυπριακή Στατιστική Εταιρεία και το δίκτυο Women in Mathematical Sciences in Cyprus συμμετέχουν στους φετινούς εορτασμούς, συνδιοργανώνοντας σχετική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus την Τρίτη, 10 Οκτωβρίου στις 7 μ.μ..

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Καθ. Τάσος Χριστοφίδης, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου και Πρόεδρος της Κυπριακής Στατιστικής Εταιρείας και η Πρόεδρος του δικτύου Women in Mathematical Sciences in Cyprus, Δρ. Μαργαρίτα Ζαχαρίου (Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου). Θα παρουσιαστούν επίσης ομιλίες (στα ελληνικά) από τις Δρ. Πετρούλα Μαυρικίου (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Frederick), Δρ. Στέλλα Κιτρομηλίδου (Statistician, Manager, Risk Consulting, KPMG) και κα. Ιωσηφίνα Ανανίου (Head, Risk Solutions and Model Risk Mgt). Θα ακολουθήσει συζήτηση και δεξίωση.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στο σύνδεσμο που ακολουθεί. https://study.uclancyprus.ac.cy/IDWSDS