Διατροφή και Οπτικό Αφήγημα


Φωτογραφικό Εργαστήριο για νέους, ηλικίας 14-16 ετών, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου.

Το ευρωπαϊκό project FOODPRINT: The Mediterranean Diet Revisited (https://foodprint-project.com) και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, καλούν νέους, ηλικίας 14-16 ετών,  να συμμετέχουν σε ένα διήμερο φωτογραφικό εργαστήριο στις 27 και 28 Ιανουαρίου υπό την καθοδήγηση της βραβευμένης φωτογράφου Μυρτώς Παπαδοπούλου. 

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, ξεκινώντας με ξενάγηση στην έκθεση φωτογραφίας Foodprint, που παρουσιάζει ένα σύγχρονο πορτρέτο της Μεσογειακής Διατροφής. Στην συνέχεια θα γίνει εισαγωγή στην φωτογραφία ντοκιμαντέρ και στο πορτρέτο, ενώ επιπλέον θα πραγματοποιηθεί φωτογραφική εξόρμηση, στην οποία οι μαθητές θα καλεστούν να δημιουργήσουν ένα φωτογραφικό αφήγημα γύρω από την ιδέα της διατροφής και τον άνθρωπο. Έπειτα, οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν το έργο τους μέσα στην ομάδα, ενθαρρύνοντας τον διάλογο, την έκφραση ιδεών και συναισθημάτων στο πλαίσιο μιας δημιουργικής διαδικασίας. 

Υλικό από το εργαστήρι θα επιλεχθεί για να παρουσιαστεί στο πλαίσιο ενός συλλογικού έργου που δημιουργείται με αφορμή την έκθεση FOODPRINT στο Εθνικό Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης ΕΜΣΤ στην Αθήνα το φθινόπωρο 2023.

Η φωτογράφος Μυρτώ Παπαδοπούλου γεννήθηκε στην Ελλάδα και ξεκίνησε τις σπουδές της στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με ειδίκευση στη ζωγραφική και τη φωτογραφία. Το 2006 ήταν υπότροφος στο ICP (International Centre of Photography) στη Νέα Υόρκη. Το 2019/2020 έλαβε υποτροφία από το ‘Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έχει προταθεί για το βραβείο Prix Pictet και υποτροφία του Magnum Foundation. Συνεργάζεται με διεθνείς εκδόσεις και οργανισμούς όπως με το περιοδικό Smithsonian, τον οίκο Dior, το National Geographic, το περιοδικό TIME, τους New York Times και άλλους. 

Εκπροσωπείται από την Redux Pictures στη Νέα Υόρκη.

http://www.myrtopapadopoulos.com/ 

Δήλωση συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο εργαστήριο στέλνοντας email στο patsalidouk@gmail.com

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Όσα παιδιά διαθέτουν κάμερες είναι καλό να τις φέρουν μαζί τους. 

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί δωρεάν και θα περιλαμβάνει μεσημεριανό κολατσιό.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023, από τις 16:00 έως τις 19:00 και Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023, από τις 10:00 – 15:00, στον χώρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου. 

ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ: Μυρτώ Παπαδοπούλου

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 συναντήσεις  

ΗΜΕΡΑ / ΩΡΑ: Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023, 16:00 – 19:00 και Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023, 10:00-15:00

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία

Για πληροφορίες: 22 128157

www.boccf.org