Διάσκεψη Τύπου με αφορμή τη συμπλήρωση 4 χρόνων της Cyprus Public Transport


Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης φιλοξένησε η Cyprus Public Transport στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στο Γέρι την Τρίτη 09 Ιουλίου 2024. Με αφορμή τη συμπλήρωση 4 χρόνων από την έναρξη λειτουργίας της Εταιρείας στην Κύπρο, αναλαμβάνοντας τις δημόσιες μεταφορές στις Επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας, η Cyprus Public Transport παρουσίασε στους εκπρόσωπους των ΜΜΕ τα ορόσημα που σημάδεψαν την μέχρι τώρα πορεία της και επανέλαβε τη δέσμευσή της να βοηθήσει στην ανάπτυξη και αναβάθμιση των δημόσιων συγκοινωνιών σε Ευρωπαϊκά επίπεδα.

Στον χαιρετισμό του ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyprus Public Transport, κ. Julio Tironi, τόνισε τη σημασία των δημόσιων μεταφορών στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών αφού περισσότερη χρήση τους σημαίνει μείωση των εκπομπών ρύπων και ένα πιο καθαρό και πράσινο περιβάλλον. Στη συνέχεια ανέφερε «Επιλέξαμε να σας προσκαλέσουμε στις εγκαταστάσεις μας, στο συνεργείο και στους χώρους όπου εργαζόμαστε γιατί αυτή είναι η ζωή μας και θέλαμε να σας δείξουμε τη δουλεία που γίνεται προτού ένα λεωφορείο ξεκινήσει τη διαδρομή του».

Στην παρουσίαση που ακολούθησε αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η αύξηση των επιβατών στη Λευκωσία κατά 60% και στη Λάρνακα κατά 135%, ότι κάθε μέρα πραγματοποιούνται 25,500 ταξίδια και ότι το 2023 η Εταιρεία μετέφερε πέραν των 11 εκ. επιβατών.

Στο τέλος, οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ ξεναγήθηκαν στο τελευταίας τεχνολογίας συνεργείο που διατηρεί η Εταιρεία στο Γέρι, στους χώρους ανεφοδιασμού και πλυσίματος των λεωφορείων, επισκέφθηκαν το Κέντρο Ελέγχου και τον χώρο φόρτισης των ηλεκτρικών λεωφορείων καταλήγοντας στον Προσομοιωτή Οδήγησης που πρόσφατα παρέλαβε η Εταιρεία. Ο Προσομοιωτής Οδήγησης έχει σχεδιαστεί ειδικά για την εκπαίδευση και εξάσκηση τόσο των νέων όσο και των πιο έμπειρων οδηγών. Διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα φυσικής οχημάτων, που επιτρέπει την αλληλεπίδραση των οχημάτων με το περιβάλλον να είναι όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική.

Cyprus Public Transport