Διαγωνισμός Μαγειρικής – Γεύσεις από την Αρχαιότητα από το TOP KINISIS και το Intercollege


Το Cyprus Virtual Forum είναι ένα forum διαπολιτισμικού διαλόγου που διοργανώνεται από τον τουριστικό οργανισμό Top Kinisis Travel στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού έργου TRAMES. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα COSME της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Cyprus Virtual Forum εξερευνούμε ανάμεσα σε άλλα την πολιτιστική κληρονομιά που συνδέει τις χώρες της Μεσογείου και μαγειρεύουμε εμπνευσμένοι από τον τρόπο ζωής και τις διατροφικές συνήθειες των αρχαίων Φοινίκων οι οποίοι την 1η χιλιετία π.Χ.,  με το εμπορικό τους δαιμόνιο και τη ναυτική τους ικανότητα, κυριάρχησαν στη Μεσόγειο και ίδρυσαν σημαντικές αποικίες στις ακτές της Σικελίας, της Ισπανίας, της Κύπρου, της Κορσικής και της Σαρδηνίας.

Διαγωνισμός Μαγειρικής – Γεύσεις από την Αρχαιότητα

Αυτός είναι ο τίτλος του ανοικτού προς το κοινό διαγωνισμού μαγειρικής που διεξάγεται σε συνεργασία με τα Προγράμματα Σπουδών Επισιτιστικών Τεχνών του Intercollege.

Μαγειρέψτε μια δική σας συνταγή από 5 υλικά τα οποία χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Φοίνικες στη διατροφή τους και στείλτε μας την μαζί με μια φωτογραφία μέχρι τις 14 Μαρτίου 2021.

Οι συνταγές θα αξιολογηθούν από επιτροπή διακεκριμένων Chefs και οι εμπνευστές των 6 καλύτερων συνταγών θα κληθούν για να διαγωνιστούν μεταξύ τους στις 19 Μαρτίου 2021 για την ανακήρυξη των τριών καλύτερων συνταγών.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον διαγωνισμό, τα βραβεία και τους όρους συμμετοχής, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Cyprus Virtual Forum www.topkinisis.eu/el και πατήστε Διαγωνισμός Μαγειρικής.