Διαδικτυακή εκδήλωση της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων


Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων. Την Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021, η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου διοργανώνει διαδικτυακή διάλεξη με θέμα, «Η Λογοτεχνία στο μεταβαλλόμενο τοπίο της ψηφιακής εποχής», τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων.

Η 23η Απριλίου έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, αφιερωμένη σε δύο μεγάλους δημιουργούς της παγκόσμιας λογοτεχνίας που «έφυγαν» την ίδια ημέρα (23 Απριλίου 1616) από τη ζωή, τους Ουίλιαμ Σαίξπηρ και Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Η 23η Απριλίου αποτελεί μια ευκαιρία εορτασμού σε ολόκληρο τον κόσμο. Αποτελεί, όμως, και μια αφορμή για να στρέψουμε το βλέμμα μας στους σημαντικότερους χώρους που φιλοξενούν βιβλία, τις βιβλιοθήκες.

Στο πλαίσιο του εορτασμού και σε συνεργασία με το Στούντιο Παραγωγής Οπτικοακουστικού Υλικού του Πανεπιστημίου Κύπρου οργανώνεται διαδικτυακή διάλεξη, με Εισηγήτρια την κα Αφροδίτη Αθανασοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου και με Συντονίστρια την κα Μικαέλλα Χαραλάμπους, Λειτουργό Πανεπιστημίου, Βιβλιοθηκονόμο. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης, κα Έλενα-Διομήδη Παρπούνα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διάλεξη, στις 23 Απριλίου, στις 9:00 π.μ., στο κανάλι της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου στο YouTube στον σύνδεσμο: https://youtu.be/WVnG2N4tPs0