Διαχρονική η συνεισφορά της Cyta προς το Ανιχνευτικό Πρόγραμμα Ακοής Νεογνών


Διαχρονική η συνεισφορά της Cyta προς το Ανιχνευτικό Πρόγραμμα Ακοής Νεογνών 

  • Διαχρονική ενίσχυση προς το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου»
  • Κατά το 2021 έγινε ανίχνευση της ακοής σε 401 νεογνά

Για άλλη μια χρονιά η Cyta, στέκεται δίπλα στο Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής “Αμερίκος Αργυρίου”.  Σταθερή στο μήνυμα ότι η επικοινωνία είναι δικαίωμα όλων, η Cyta συνέδεσε τη δράση «Γράμμα στον Άη Βασίλη» μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «Post2Santa», στηρίζοντας με το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ το Ανιχνευτικό Πρόγραμμα Ακοής Νεογνών. , Η Cyta δημιούργησε τη συγκεκριμένη πλατφόρμα, για τα Κυπριακά Ταχυδρομεία, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους, να στείλουν ηλεκτρονικά το γράμμα τους στον Άη Βασίλη.  Κάνοντας πράξη την ευαισθησία της σε θέματα που αφορούν στην ικανότητα επικοινωνίας του κάθε ανθρώπου, η δράση αυτή της Cyta  αποτελεί συνέχιση της σταθερής, διαχρονικής  στήριξης του Οργανισμού στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα, το οποίο στηρίζει από την έναρξή του, γιατί πιστεύει πως «η επικοινωνία είναι δικαίωμα κάθε παιδιού» που έρχεται στον κόσμο.

Αυτό ήταν μία από τις πολλές και διαφορετικές δράσεις που η Cyta έχει αναλάβει κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας συνεργασίας της με το Κέντρο. H Επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων, Γραφείου Τύπου & Κοινωνικών Δικτύων, Αλεξία Κωνσταντινίδου-Γιαλλουρίδου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Διαχρονικά, η Cyta δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία στα άτομα με προβλήματα στην επικοινωνία και κυρίως στα παιδιά και τους νέους. Πέραν της οικονομικής ενίσχυσης, παράλληλα προβάλλουμε και στηρίζουμε ποικιλότροπα το Κέντρο και το Ανιχνευτικό  Πρόγραμμα Ακοής Νεογνών, από την έναρξή του, κάνοντας γνωστό το έργο τους ή ευαισθητοποιώντας μέσα από διάφορες δράσεις μας  την κοινωνία σε συναφή θέματα που πάντα στόχο έχουν την ενίσχυση της επικοινωνίας».

Το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής “Αμερίκος Αργυρίου” παρέχει δωρεάν εξέταση ακοής σε όλα τα νεογνά της Κύπρου μέσα από το Ανιχνευτικό Πρόγραμμα Ακοής Νεογνών.

Στόχος του Προγράμματος αυτού είναι η έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση της συγγενούς βαρηκοΐας. Επειδή η απόκτηση ομιλίας στα νεογνά επηρεάζεται από την καλή λειτουργία του μηχανισμού ακοής, τυχόν ανωμαλία στο μηχανισμό αυτό προκαλεί προβλήματα επικοινωνίας και μάθησης με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η ακαδημαϊκή τους επίδοση, η ψυχική τους υγεία και η κοινωνική τους ένταξη. Η έγκαιρη διάγνωση και η έγκαιρη παρέμβαση επιτρέπουν την απαραίτητη αποκατάσταση.

Στα πλαίσια του Ανιχνευτικού Προγράμματος Ακοής Νεογνών προσφέρθηκε το 2021 ανίχνευση της ακοής σε 9.401 νεογνά.

Το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής “Αμερίκος Αργυρίου” εκφράζει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του προς τη Cyta για τη διαχρονική συνεργασία και την όλη στήριξη της προς το Κέντρο.