Δεν θα πιστεύετε πως ήταν το πρώτο Batmobile! Δείτε την εξέλιξη στο πέρασμα των χρόνων! (Photos)


Από το ντεμπούτο του Batman τον Μάιο του 1939 στο τεύχος Detective Comics #27 το Batmobile ήταν πάντα δίπλα του για να τον συνοδεύει στις περιπέτειές του και να τον βοηθάει να καταδιώκει ή να ξεφεύγει από τους κακούς αυτού του πλανήτη.

Το Batmobile -«βαφτίστηκε» έτσι επίσημα το 1941 στο Detective Comics #48- έχει εμφανιστεί σε κάθε κόμικ, φιλμ ή video game αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι του μύθου του Batman αλλά και της ίδιας της pop κουλτούρας. Ένα εντυπωσιακό όχημα που όπως είναι φυσικό έχει υποστεί τις δικές του μεταμορφώσεις στο πέρασμα του χρόνου.

To Batmobile πραγματοποίησε την όγδοη κινηματογραφική του εμφάνιση στο Batman v Superman: Dawn of Justice και το Comic Book Resourses έκανε την δική του αναδρομή στο πιο διάσημο αυτοκίνητο σούπερ ήρωα για να δείξει πως αυτό εξελίχθηκε μέσα στα χρόνια. Οι αλλαγές ανά δεκαετία είναι εντυπωσιακές, κάθε αλλαγή του σήμαινε και διαφορετικό οπλοστάσιο, ενώ και η τιμή του φυσικά ανέβαινε όσο περνούσαν τα μοντέλα. Βέβαια φτηνό δεν το λες, αλλά δεν έφτασε ποτέ στα επίπεδα μίας Lamborghini Veneno Roadster που κοστίζει όσο τρία Batmobile της Dark Knight περιόδου; Επίσης γνωρίζατε πως το πρώτο Batmobile δεν ήταν μαύρο αλλά… κόκκινο;

Δείτε τα παρακάτω τρία infographics και θα μάθετε ακόμα περισσότερα άγνωστα facts.

batmobil1

batmobil2

batmobil3

 

Πηγή: digitallife.com.cy