ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ – Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΙΝΑΛΕ – ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 23:10


Ο μεγάλος διωγμός και η καταστροφή της Σμύρνης

Η καθηλωτική δραματική σειρά «ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ – Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ», σε σκηνοθεσία του Μανούσου Μανουσάκη, που μας ταξίδεψε στην Ιστορία των Ελλήνων και μας πλημμύρισε με τα πιο έντονα συναισθήματα, φτάνει στο τέλος της και το Σάββατο 17 Ιουνίου στις 23:10 στο OMEGA CHANNEL θα προβληθεί το συγκλονιστικό φινάλε. Το δράμα των ηρώων κορυφώνεται, ο μεγάλος διωγμός είναι προ των πυλών, η καταστροφή της Σμύρνης αναπόφευκτη, οι βαρβαρότητες ασύλληπτες και ο δρόμος των προσφύγων στρωμένος με πόνο, δυστυχία και απώλεια.

Είμαστε πια στο 1922. Οι λανθασμένες επιλογές των Ελλήνων οδηγούν στη μεγάλη ήττα. Η προσπάθεια να περάσουν το Σαγγάριο αποτυγχάνει. Αρχίζει η οπισθοχώρηση. Δημοσθένης και Ιφιγένεια, βρίσκονται συνεχώς στη δίνη αυτών των γεγονότων. Εντωμεταξύ, η Ανθή ελευθερώνεται και φεύγουν από το χωριό με τον Νίκο. Ο Ισμαήλ έχει επιστρέψει στη θέση του. Η Χασμίκ και η οικογένεια της, όπως και η οικογένεια της Αντιγόνης, ζουν στη Σμύρνη την αγωνία για τις εξελίξεις.

Μετά από πολλές περιπέτειες, Ιφιγένεια και Δημοσθένης φτάνουν στη Σμύρνη. Είναι λίγο πριν την καταστροφή. Μεγάλη πυρκαγιά και χάος σε όλη την πόλη. Η καταστροφή της Σμύρνης θα καθορίσει την τύχη των ηρώων μας αλλά και της Ελλάδας.

Το τραγούδι των τίτλων, «Δυό Επιστροφές», σε μουσική Χρήστου Παπαδόπουλου και στίχους Κώστα Μπαλαχούτη, ερμηνεύουν ο Κωνσταντίνος Αργυρός και η Μελίνα Ασλανίδου. Το soundtrack κυκλοφορεί από την Panik Platinum.

Σκηνοθεσία: Μανούσος Μανουσάκης

Πρωταγωνιστούν: Αναστασία Παντούση, Όμηρος Πουλάκης, Κωνσταντίνος Καζάκος, Σωτήρης Χατζάκης, Φίλιππος Σοφιανός, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Άννα Μάγκου, Φωτεινή Ντεμίρη, Μαριάνθη Σοντάκη, Χριστίνα Αλεξανιάν, Λάμπρος Κτεναβός, Πέρης Μιχαηλίδης, Μιχάλης Μαρκάτης, Μαρία Παπαφωτίου, Ηρώ Μουκίου, Τάσος Σωτηράκης, Πέτρος Ξεκούκης, Εύα Σιμάτου, Μανταλένα Παπαδάτου, Σταμάτης Τζελέπης, Ευθύμης Γεωργόπουλος, Βαγγέλης Σαλευρής, Χρήστος Φωτίδης, Δήμητρα Σιγάλα, Μανώλης Κλωνάρης, Τάκης Σακελλαρίου, Παυλίνα Ζάχρα, Παύλος Κουρτίδης, Μαριάννα Κιμούλη, Γιώργος Χαλεπλής, Μαίρη Χήναρη, Γιώργος Ματαράγκας, Γιάννης Ίτσιος κ.α.