ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2022-2023: «Νέ@ σε έρημο νησί» Θέατρο Βαλίτσα Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον του Ρίτσαρντ Μπαχ


Μια τρυφερή ιστορία για νέους όλων των ηλικιών

Βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα  

Παραστάσεις κάθε Κυριακή στις 17:00 και 19:00

Ξεκίνησαν οι παραστάσεις της δεύτερης παραγωγής των δράσεων «Νέ@ σε έρηµο νησί» Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον, σε σκηνοθεσία Στέλιου Ανδρονίκου στο Θέατρο Αποθήκες. Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή στις 17:00 (1η παράσταση) και στις 19:00 (2η παράσταση).

Η παράσταση έκανε την επίσημη πρεμιέρα της την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 στην παρουσία εκλεκτών καλεσμένων και φίλων του ΘΟΚ.

Η παραγωγή του Θεάτρου Βαλίτσα παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Στέλιου Ανδρονίκου και εμπνέεται από την ποιητική και γεμάτη ευαισθησία νουβέλα του Ρίτσαρντ Μπαχ, Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον, μεταφέροντας μηνύματα για την αγάπη, τη συγγνώμη, την αναζήτηση, την πίστη στα όνειρα, την καλοσύνη που κρύβεται σε κάθε ανθρώπινη ψυχή και πολλά άλλα.

Το Θέατρο-Βαλίτσα είναι μια ευέλικτη παραγωγή του ΘΟΚ που σχεδιάζεται ειδικά για να μπορεί να φιλοξενηθεί σε χώρους σχολείων (σχολικές αίθουσες, αίθουσες εκδηλώσεων, θεατρικές αίθουσες, κ.ά.), δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να απολαύσουν το εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό περιεχόμενο μιας θεατρικής παράστασης χωρίς να μετακινηθούν από το χώρο τους. Παράλληλα, η παραγωγή έχει προγραμματίσει επιπλέον τακτικές παραστάσεις για το κοινό. 

Σκηνοθέτης, συντελεστές και ηθοποιοί παρουσιάζουν τα πολλαπλά νοήματα του μοναδικού έργου του Μπαχ, επιθυμώντας να ενθαρρύνουν τους νεαρούς θεατές να ανακαλύψουν τις δικές τους δυνατότητες και δυναμικές.

Υπόθεση έργου

Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον αφηγείται τη ζωή ενός πουλιού, που δεν είναι ένας γλάρος όπως οι άλλοι. Μοναδικό του πάθος είναι να μπορεί να πετάει ψηλότερα και γρηγορότερα, ώστε να είναι ελεύθερος. Όμως αυτή του η επιθυμία, καθώς ο ίδιος δεν αρκείται στο να πετάει για να τραφεί, δεν ικανοποιεί την κοινότητα των γλάρων.

Καταδικασμένος, στην εξορία, μόνος, αλλά χωρίς φόβο, ο Ιωνάθαν συνεχίζει τις προσωπικές ανακαλύψεις του. Το μόνο που τον στενοχωρεί είναι ότι δεν μπορεί να τις μοιραστεί με άλλους, μέχρι τη μέρα που γνωρίζει μια ομάδα γλάρων. O Ιωνάθαν θα καταφέρει να σπάσει τις αλυσίδες που φυλακίζουν το σώμα και τις σκέψεις του και να πετάξει όσο πιο μακριά το επιθυμεί. Μια ιστορία-ύμνος στην ελευθερία, στην προσπάθεια, στη διεκδίκηση της επιθυμίας και της αυτοολοκλήρωσης.

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία-Διασκευή: Στέλιος Ανδρονίκου

Μουσική: Στέλιος Πισής

Σκηνικά-Κοστούμια: Τζούλια Γεωργιάδου

Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς

Βοηθός σκηνοθέτη-Διασκευή-Κίνηση: Καλλιόπη Σίμου

 

Παίζουν: Ανδρέας Μακρής, Πέννυ Φοινίρη

►Παραστάσεις για το κοινό 

Λευκωσία 

Θέατρο Αποθήκες

κάθε Κυριακή στις 17:00 (1η παράσταση) και στις 19:00 (2η παράσταση)

Υπερτιτλισμένες παραστάσεις

Κυριακή  26 Μαρτίου 2023 στις 19:00 (ελληνικά)          

Κυριακή  2 Απριλίου 2023 στις 19:00  (αγγλικά και τουρκικά)          

Πληροφορίες / Εισιτήρια

Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy 

Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)

Τιμή Εισιτηρίου

€6 

►Οργανωμένες μαθητικές παραστάσεις

Πληροφορίες / Κρατήσεις: τηλ. 22864330