Δείτε πού θα πραγματοποιηθεί ο 64ος διαγωνισμός της Eurovision

Είναι επίσημο! Ο 64ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision θα πραγματοποιηθεί στο Τελ Αβίβ στο Ισραήλ.

Η απόφαση ελήφθη από την Επιτροπή του διαγωνισμού, η οποία είχε καλέσει το ισραηλινό κρατικό κανάλι KAN να παρουσιάσει τουλάχιστον δύο πιθανές υποψήφιες πόλεις για τη φιλοξενία της διοργάνωσης.
«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλες τις ισραηλινές πόλεις που ζήτησαν να φιλοξενήσουν τον Διαγωνισμό της Eurovision για το 2019 και το KAN που βοήθησε να ληφθεί η τελική απόφαση. Όλες οι προσφορές ήταν υποδειγματικές αλλά τελικά αποφασίσαμε πως το Τελ Αβίβ διαθέτει το τέλειο σκηνικό για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό ζωντανής μουσικής στον κόσμο», σημείωσε ο Γιον Όλα Σαντ, διευθυντής του διαγωνισμού, προσθέτοντας επίσης ότι το Τελ Αβίβ είναι μία «πολιτιστική και εμπορική πρωτεύουσα».

Η Netta Barzilai, νικήτρια του 63ου διαγωνισμού, είχε προκαλέσει αντιδράσεις τον περασμένο Μάιο με το σχόλιο που έκανε μετά τη νίκη της. «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που διαλέξατε το διαφορετικό, σας ευχαριστώ τόσο πολύ που αποδέχεστε τις διαφορές μεταξύ μας. Αγαπώ την πατρίδα μου, την επόμενη φορά στην Ιερουσαλήμ», είχε πει χαρακτηριστικά.
Οι δύο ημιτελικοί θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη, 14 Μαΐου και Πέμπτη, 16 Μαΐου, ενώ το Σάββατο, 18 Μαΐου, θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ αναλαμβάνει την διοργάνωση της Eurovision, αφού πρόκειται για την τρίτη νίκη της χώρας στην ιστορία του θεσμού. Οι δύο προηγούμενες φορές ήταν το 1979 και το 1999.