Δείτε απόψε στο “ΕΣΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΟΥ” στον ΑΝΤ1

Η Άλμα εξαφανισμένη για τρεις ημέρες, επιστρέφει στο σπίτι χαρούμενη και λέει ότι πέρασε ένα χαλαρωτικό τριήμερο στην Πάφο. Όταν ο Κώστας και η Άννα της λένε ότι ήρθαν κοντά τους πληροφορίες ότι θεάθηκε μαζί με τον Τζωνή τον Μόγγολο, αυτή γελά και λέει ότι είναι ψέματα. Ο Κώστας και η Άννα ανησυχούν γιατί ο Μόγγολος ήταν απασχόλησε στο μακρινό παρελθόν πολλές φορές την αστυνομία με τις παρανομίες του, ενώ από κάποιο χρονικό σημείο και μετά θεωρείτο νεκρός. Αφού η Άλμα επιμένει να αφήνει αναπάντητα τα ερωτήματά τους, αποφασίζουν να επιστρατεύσουν την τεχνική της αντίστροφης ψυχολογίας. Ακούγοντας καταλάθος ένα τηλεφώνημα της Άλμας, μαθαίνουν ότι θα συναντηθεί μάλλον με τον Τζωνή το Μόγγολο. Ο Κώστας αποφασίζει να την παρακολουθήσει με τη βοήθεια του Χρίστου. Ωστόσο, αυτή η παρακολούθηση εκθέτει σε μεγάλο κίνδυνο τον Χρίστο, ο οποίος τον τελευταίο καιρό έγινε στόχος των μαφιόζων που δεν ανέχονται τον τσαμπουκά του και θέλουν να τον τιμωρήσουν.

Στην προσπάθειά της να διασκεδάσει την επιλόχειο κατάθλιψη, η Δάφνη αρχίζει να κάνει δουλειές στο σπίτι. Βάζει στο πλυντήριο ρούχα λευκά και χρωματιστά μαζί και καταστρέφει όλα τα πουκάμισα του Λούη, ο οποίος αναγκάζεται να φορέσει ένα «χαβανέζικο» πουκάμισο, όταν κατεβαίνει στην Λήδρας για περίπατο με την Σταυρούλα. Στη βόλτα συναντάνε τη Νίτσα αλλά και τον Αδάμο. Εκεί ο Αδάμος προτείνει στην Σταυρούλα ταξίδι στη Ρώμη και μάλιστα την επόμενη μέρα, προκειμένου να βρεθούν μαζί και να τη βοηθήσει να πάρει την απόφασή της, αν θα τον παντρευτεί ή όχι. Πιο πολύ όμως από τη Σταυρούλα, ενθουσιάζεται με την πρόταση η Νίτσα. Η Σταυρούλα απαντά θετικά για το ταξίδι αλλά αυτό δημιουργεί τριβές και τεταμένη ατμόσφαιρα στο Λούη και την Σταυρούλα.

Ο Δημήτρης φέρνει στο σπίτι τον συμφοιτητή του, Δημήτρη Ονησιφόρου, που ειδικεύεται στην ψυχιατρική, για να βοηθήσει τη Δάφνη να ξεπεράσει την κατάθλιψή της. Καθώς όμως η Δάφνη δεν θέλει να πάρει χάπια, θα πρέπει η διάθεσή της να ανέβει με άλλους τρόπους, οι οποίοι ωστόσο αποτυγχάνουν. Και σαν να μην έφτανε αυτό, παίρνει τη Δάφνη τηλέφωνο η Δέσπω και της υπενθυμίζει ότι θέλει να γίνει νονά της νεογέννητης Χρυσάνθης. Η Δάφνη της λέει ότι νονός θα είναι ο άνθρωπος που τη βοήθησε να γεννήσει, ο κύριος Σωτήρης. Παρά τις προσπάθειες του Άγγελου να την πείσει ότι ο κύριος Σωτήρης είναι … φάντασμα, η Δάφνη επιμένει και μαζί με τον Άγγελο ξεκινάνε, να πάνε στο σπίτι του στο βουνό να τον βρουν. Τους ακολουθούν η Δέσπω και η Μέλπω, οι οποίες όμως θα βρεθούν μπροστά σε … απρόβλεπτες καταστάσεις!

Σενάριο:                                      Κωνσταντίνος Οδυσσέως

Σκηνοθεσία:                               Κωνσταντίνος Πατσαλίδης

Καλλιτεχνική επιμέλεια:          Σταύρος Ποταμάρης

Πρωταγωνιστούν: Δώρα Κακουράτου, Ανδρέας Τσουρής, Αχιλλέας Γραμματικόπουλος, Έλενα Χριστοφή, Μαρία Μιχαήλ, Γιώργος Τζωρτζής, Κωνσταντίνος Τσιολής, Γρηγόρης Γεωργίου, Πέτρος Γιωρκάτζης, Άλκης Χρίστου, Μαρίλια Χαριδήμου, Σκεύη Παπαμιλτιάδους, Σαββίνα Γεωργίου, Ευφροσύνη Κουτσουβέρη, Γιώργος Ευαγόρου, Ντόρα Μακρυγιάννη, Χρίστος Κυριάκου, Βασίλης Χαραλάμπους, Δέσποινα Χρυσάνθου, Άντρεα Δημητρίου.