Copper: Η απόχρωση στα μαλλιά που θα συζητηθεί πολύΜπορεί να είσαι διακοπές και το φθινόπωρο να σου μοιάζει μακρινό. Εγώ όμως θέλω να σε προετοιμάσω ειδικά όσο αφορά στις τάσεις. Το πιθανότερο άλλωστε είναι να έχεις ήδη κλείσει ραντεβού με τον κομμωτή σου. Θα χρειαστεί να κόψεις τις κατεστραμμένες άκρες και να ανανεώσεις ή να αλλάξεις το χρώμα. Κι αν είσαι έτοιμη για το δεύτερο σου έχω μια απίθανη πρόταση. Πρόκειται για μια απόχρωση που συζητείται πολύ τον τελευταίο καιρό και σύμφωνα με τους ειδικούς είναι το μεγαλύτερο trend της επόμενης σεζόν. Tο είδαμε στα fashion shows ενώ το έχουν ήδη υιοθετήσει αρκετές celebrities.

Και το όνομα αυτού copper. Ξέχνα τους φυσικούς, καστανούς τόνους και το ξανθό. Αυτή η κόκκινη απόχρωση θα σε αφήσει άφωνη. Οι διασημότεροι haircolorists εξηγούν τον λόγο της συγκεκριμένης τάσης. Έχει να κάνει με τον περιορισμό που έχουμε υποστεί τα τελευταία, σχεδόν 2 χρόνια. Αυτό μας κάνει να θέλουμε μεγάλες αλλαγές ξεκινώντας από τα μαλλιά. Και το κόκκινο είναι ανατρεπτικό, επαναστατικό και extravagant. Παράλληλα αλλάζει το beauty look με τον πιο σοφιστικέ τρόπο ενώ χαρίζει μια super θηλυκή πινελιά που όλες έχουμε ανάγκη τη συγκεκριμένη περίοδο.

Το «copper» έχει αρκετές εναλλακτικές, μία από τις οποίες σου ταιριάζει τέλεια. Κι αν δεν είσαι έτοιμη να αποκτήσεις μια έντονη απόχρωση μπορείς να ακολουθήσεις το παράδειγμα της Bella Hadid που δημιούργησε ginger spice highlights στις δύο μπροστινές τούφες μόνο, της καστανής βάσης των μαλλιών της.

@bellahadid

Αν πάλι είσαι τολμηρή δεν έχεις παρά να αντιγράψεις την Gigi Hadid που υιοθέτησε ένα «νεραϊδένιο» ginger red στα πολύ μακριά μαλλιά της.

@gigihadid

Πως θα το πετύχεις

Αν τα μαλλιά σου είναι σκούρα καστανά ή μαύρα θα χρειαστεί να κάνεις υπομονή μιας και δεν γίνεται να το αποκτήσεις με μία μόνο επίσκεψη στον κομμωτή. Κι αυτό επειδή θα χρειαστεί ο ειδικός να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη επεξεργασία ξανοίγματος και στη συνέχεια να βάψει τα μαλλιά στην copper απόχρωση που επιθυμείς. Για να παραμείνουν τα μαλλιά σου υγιή και να μην καταστραφούν οι άκρες, η συγκεκριμένη διαδικασία πραγματοποιείται σε 2-3 επισκέψεις ανάλογα με την ποιότητα της τρίχας.

@islafisher

Στα ξανθά μαλλιά τα πράγματα είναι πιο απλά αφού είναι ήδη ανοιχτόχρωμα και το μόνο που θα χρειαστεί είναι να επιλέξεις την απόχρωση που θέλεις να αποκτήσεις. Αν πάλι έχεις highlights το πιθανότερο είναι μετά από τα πρώτα λουσίματα να κάνουν την εμφάνιση τους, με αποτέλεσμα να χρειάζεται συχνότερο φρεσκάρισμα ή να τα υιοθετήσεις το look της Isla Fisher που είναι εξίσου κομψό.

Σε ποιους τόνους επιδερμίδας ταιριάζει

Υπάρχει μια copper απόχρωση για όλες σας. Αν έχεις πολύ ανοιχτό ή μεσαίο τόνο μπορείς να ζητήσεις από τον κομμωτή σου ένα τέλειο ginger. Αν πάλι η επιδερμίδα σου είναι πιο σκούρα καλό είναι να αποφύγεις το φωτεινό copper και να ακολουθήσεις το look της Bella Hadid ή να ζητήσεις μια auburn απόχρωση που κινείται ανάμεσα στο καστανό και το κόκκινο χρώμα.

@ninezeroone

Σωστή περιποίηση: Είναι το Α και το Ω ώστε να παραμείνει η απόχρωση ζωντανή και να μην ξεθωριάσει μέχρι το επόμενο ραντεβού σου με τον haircolorist. Θα το πετύχεις με τα σωστά προϊόντα περιποίησης και την προστασία από τον ήλιο. Σε κάθε λούσιμο πρέπει να χρησιμοποιείς φόρμουλες κατάλληλες για βαμμένα μαλλιά και να φοράς καπέλο ή ένα μαντήλι στην παραλία. Παράλληλα πρέπει να κρατάς την τρίχα ενυδατωμένη. Θα το πετύχεις με τη μάσκα που θα απλώνεις σε όλη την επιφάνεια των μαλλιών, αποφεύγοντας τη ρίζα, μια φορά την εβδομάδα αλλά και το conditioner τις υπόλοιπες φορές που λούζεις τα μαλλιά σου. Παράλληλα μπορείς να έχεις πάντα μαζί σου ένα λάδι που θα απλώνεις στις άκρες μόνο ή μια θεραπεία νύχτας που αναζωογονεί το και κρατά την τρίχα σε άψογη κατάσταση.

@annettaprimadonna

Hairstyles: Οι copper αποχρώσεις αναβαθμίζουν με υπέροχο τρόπο όλα τα χτενίσματα. Ακόμη και τα πιο απλά. Δείχνουν υπέροχες αν αφήσεις τα μαλλιά σου ελεύθερα με απαλούς κυματισμούς ή φυσικά curly. Χαρίζουν στην αλογοουρά μια παιδική πινελιά και στις πλεξούδες έναν ρομαντικό τόνο. Ακόμη και τα αξεσουάρ μαλλιών, όπως είναι τα headbands και τα pins με μικροσκοπικά κρύσταλλα ή πέρλες δείχνουν ακόμη πιο γοητευτικά.

@leletny

Σου προτείνω να τολμήσεις!