ΧΡΥΣΑ ΚΛΟΥΒΑ: Ένα από τα «θύματα» του «Ψευτοθόδωρου»


Ένας «ψεύτης» την ανέβασε στην σκηνή του Παλλάς χαρίζοντας τις όμορφες στιγμές αλλά και σπουδαίες συνεργασίες με ταλαντούχους καλλιτέχνες. Η νεαρή ηθοποιός Χρύσα Κλούβα μιλά στην ιστοσελίδα μας για την συμμετοχή της στην παράσταση «Ζητείται Ψεύτης» του Δημήτρη Ψαθά σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλιας.

Συνέντευξη στη Στέλλα Παπά

1.Χρύσα μου τον Φεβρουάριο μπήκε  στη ζωή σου ένας “ « ψεύτης » ” με σκοπό να χαρίσει σε εσένα και τον υπόλοιπο κόσμο άφθονο γέλιο και όμορφες στιγμές. Θες να μας μιλήσεις λίγο γι αυτόν ;

Είναι ένας «ψεύτης» ανατρεπτικός, ευφάνταστος και χαρισματικός που κλέβει τις καρδιές όλων. Είναι ένας ψεύτης που μας λέει τις μεγαλύτερες αλήθειες και μας διασκεδάζει ασταμάτητα. Είναι ο ψεύτης της παράστασης «Ζητείται ψεύτης» του Δημήτρη Ψαθά η οποία θα ανέβει στο θέατρο Παλλάς .

 1. Ποιά ησχέσησου με αυτό τον «ψεύτη».;

Είμαι ένα από τα «θύματα» του «Ψευτοθόδωρου» .Υποδύομαι την Κούλα η οποία είναι η υπηρέτρια του βουλευτή Φερέκη.

 1. Στις πρόβες πως περνάτε ;

Δουλεύουμε πολύ αλλά δημιουργικά, με δυνατή ενέργεια και κέφι,  αν και πολλές φορές οι πρόβες γίνονται αγχωτικές.

 1. Προσωπικά τι πιστεύεις ότιθα εντυπωσιάσει τους θεατές της παράστασης ;

Σίγουρα θα εντυπωσιάσει η φρέσκια και διεισδυτική ματιά του Πέτρου Ζούλια στο κείμενο, όπως και η υπέροχη διασκευή και σκηνοθεσία του. Επίσης δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η πλούσια παραγωγή των Θεατρικών Σκηνών που πάντα καθηλώνουν με τις παραγωγές τους σε συνδυασμό με όλους αυτούς τους υπέρ ταλαντούχους ανθρώπους, με τους οποίους έχω την χαρά και ευλογία να συνυπάρχω.

 1. 5.Η παράσταση είχε αναβληθεί αλλάανεβαίνει τώρα. Λες να ισχύει κι’ εδώ η λαϊκή ρήση   « “κάθε εμπόδιο  για καλό” »  ;

Αυτό ισχύει παντού και πάντα. Επομένως γιατί να αποτελέσουμε εξαίρεση εμείς; Εννοείται πως γίνεται πάντα το καλύτερο για όλους.

 1. Παρακολούθησες σκηνέςαπό την ταινία για να μπορέσεις να αποδώσεις το ρόλο σου σωστά ;

Την ταινία την έχω δει παλαιότερα όπως όλοι μας,  φαντάζομαι. Τώρα απέφυγα να την δω, για να μπορέσω με αφεθώ ολοκληρωτικά σε κάτι νέο και στο όραμα του σκηνοθέτη μας .

 1. Σεφοβίζει η σκέψη πως οι θεατές  ίσως μπουν στη διαδικασία να συγκρίνουν την παράσταση με την ταινία ;

Όχι.! Δε με φοβίζει γιατί ουσιαστικά δεν υπάρχει λόγος σύγκρισης. Δεν πάμε να αντιγράψουμε κάτι, πάμε να παίξουμε ένα ωραίο και διαχρονικό κείμενο με σεβασμό και θαυμασμό σε αυτό που ήδη έχει προϋπάρξει.

 1. Θα μας αποκαλύψεις λίγο πως είναι ο Γιωργούληςως «Ψευτοθόδωρος»;

Δεν μπορώ να αποκαλύψω πολλά να είστε όμως σίγουροι πως είναι ένας μοναδικός «Ψευτοθόδωρος» ο οποίος σίγουρα θα συζητηθεί και θα ξεχωρίσει.

 1. Ποια η αγαπημένη σου σκηνή την οποία θα μπορούσες ναέπαιζες συνεχώς ;

Απολαμβάνω πολύ όλο το έργο όπως φτιάχνεται και στήνεται αλλά με μια αδυναμία στις σκηνές που είμαστε όλοι μαζί.

 1. Εσύ πόσα χρόνια ασχολείσαι με το θέατρο ;

Αποφοίτησα από τη σχολή το 2010 αλλά ξεκίνησα τις πρώτες δουλειές από πρωτοετής δηλαδή από το 2007.

 1. Θα εμφανιζόσουν γυμνή στησκηνή αν το απαιτούσε ο ρόλος;

Μόνο αν είχα απόλυτη εμπιστοσύνη στο σκηνοθέτη.

 1. Ποσόεύκολο είναι  να «βγαίνεις» από τον χαρακτήρα σου και να υποδύεσαι κάποιον άλλο;

Κάθε ρόλος είναι ένας διαφορετικός χαρακτήρας ωστόσο δε βγαίνω από το χαρακτήρα μου για να υποδυθώ έναν ρόλο, απλά ανακαλώ διαφορετικές πλευρές του.

 1. Τέλος θα ήθελα να μου πεις αν είσαι αγχωμένη για την πρεμιέρα; 

Σε κάθε πρεμιέρα υπάρχει το ανάλογο και σχετικό άγχος αλλά όταν κάτι δουλεύεται πολύ και διεξοδικά όπως κάνουμε τώρα με τον κ.Ζούλια είναι κάτι που εξισορροπεί το άγχος σε μεγάλο βαθμό και ηρεμεί.