Χρήστος Καλιατσάς: Λένε ότι τα όνειρα είναι το όπιο των λαών..Εγώ δεν αιθεροβατώ


Νέος, ωραίος και πολλά υποσχόμενος,  ο Χρήστος Καλιατσάς, μπαίνει δυναμικά στη μουσική σκηνή. Με μία χαρακτηριστική λαική χροιά φωνής, και σκηνική παρουσία, που ελκύει όσους τον ακούνε, ο Χρήστος Καλιατσάς, που μήνες τώρα εμφανιζόταν με μεγάλη επιτυχία στην Κύπρο, πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι «Άδικα Χτυπάς», μία δυναμική ερωτική μπαλάντα… που τους στίχους της, έχει βιώσει τόσο ο ίδιος, όπως και όλοι μας. Ο Χρήστος Καλιατσάς, μας ανοίγει την καρδιά του, αποκαλύπτει τα εμπόδια που έχει συναντήσει στον χώρο, αυτούς που φέρθηκαν άσχημα και αχάριστα, ενώ δεν διστάζει να παραδεχτεί δημόσια ότι είναι ερωτευμένος και πάει για σοβαρά με το κορίτσι του.

Χρήστο μου συντροφιά με ένα νέο κομμάτι υποδέχτηκες το 2019 θες να μας μιλήσεις γι’αυτό;

Με ένα υπέροχο τραγούδι σε μουσική του Ιορδάνη Παύλου και σε στίχους του Γιάννη Μαλλιά, με τίτλο «Άδικα χτυπάς». Αποφάσισα πλέον στην ζωή μου, να κάνω όμορφα τραγούδια που θα είμαι περήφανος για αυτά, και το τραγούδι αυτό είναι ένα από αυτά.

Από το κομμάτι ποιος ο αγαπημένος σου στίχος ;

 «Στο σπίτι αυτό εδώ πλαγιάζει ο πόνος μου,μην κάνεις θόρυβο εδώ βουλιάζω μόνος μου”.Νομίζω ότι όλοι μας, σε δύσκολες μας στιγμές, θέλουμε να αποχωρούμε από την πολυκοσμία να βιώνουμε τον πόνο μας μόνοι μας..

Εσύ είπες σε κάποια κοπέλα αυτή τη φράση «Άδικα κτυπάς» ;

Πολλές φορές και όχι μόνο σε κοπέλα αλλά και σε πολλούς ανθρώπους που δυστυχώς με εκτίμησαν λάθος και μου φέρθηκαν με άσχημο τρόπο..Περασμένα ξεχασμένα όμως.

Ποιο πριν από αυτό είχες κυκλοφορήσει και άλλο κομμάτι ;

Είχα κυκλοφορήσει ένα κομμάτι από την Panik Records το «Κοίτα πως έχω γίνει» σε μουσική του Χρήστου Ανδριανού και σε στίχους του Μπάμπη Αμοιρίδη, ένα επίσης πολύ όμορφο τραγούδι.

Το κομμάτι «κοίτα πως έχει γίνει» μιλά για ένα νέο που παρακαλά μια κοπέλα να γυρίσει πίσω, εσύ παρακάλεσες ποτέ κοπέλα;

Νομίζω ότι όλοι λίγο πολύ το έχουμε κάνει..Έτσι και εγώ το έχω κάνει.

Αυτό τον καιρό εσύ είσαι ερωτευμένος;

Πάντα ήθελα να πω «είμαι καλά ευχαριστώ» που λένε όλοι, αλλά το θεωρώ πολύ υποκριτικό..Ναι είμαι με μια κοπέλα αρκετό καιρό και πάμε σοβαρά.

Τι σε φοβίζει στο χώρο της μουσικής;

Με φοβίζει η αβεβαιότητα και η αδικία.. Δυστυχώς στην Ελλάδα τα πράγματα όπως στα περισσότερα επαγγέλματα έτσι και στον δικό μου χώρο, δεν λειτουργούν αξιοκρατικά..Υπάρχουν τεράστιες φωνές στην αφάνεια, επειδή έχουν ταλέντο και δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν άλλα μέσα..

Σε στενοχωρεί όταν δεν παίζουν το κομμάτι σου;

Ναι δυστυχώς όμως, όσοι είμαστε του χώρου ξέρουμε πως λειτουργούν τα πράγματα στα μεγάλα ραδιόφωνα.. Δεν θέλω να επεκταθώ περαιτέρω έχουν τοποθετηθεί επί θέματος, πολλοί μεγαλύτεροι καλλιτέχνες.. Απλά θα πω, ότι κάποιοι θέλουν να αφανίσουν το ελληνικό στοιχείο στη μουσική.

Μέχρι που ονειρεύεσαι να φτάσεις;

Λένε ότι τα όνειρα είναι το όπιο των λαών..Εγώ δεν αιθεροβατώ, θέτω μικρούς στόχους τη φορά, προσπαθώ να τους καταφέρνω και έτσι συνεχίζω..Είμαι αρκετά ρεαλιστής.

Μέχρι που θα έφτανες για να κάνεις για να πετύχεις τους στόχους σου;

Ήδη έχω θυσιάσει και θυσιάζω πολλά νομίζω, από τη στιγμή που διάλεξα αυτό το ταξίδι μπροστά μου..Πότε όμως δεν θα έκανα κάτι ανέντιμο σε κάποιον και να το έκανα, θα με έτρωγε, και  θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη.

Που εμφανίζεσαι αυτό τον καιρό;

Αυτό τον καιρό τελείωσα τις εμφανίσεις μου στην Κύπρο και κάνω κάποια live σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος και της Κύπρου.

Με ποιον στιχουργό θα ήθελες να συνεργαστείς;

 Με πολλούς νομίζω, αμα ξεκινήσω δεν μου φτάνουν δέκα σειρές να γράφω.  Αλλά θα πω μια συγκεκριμένη, την Ελεάνα Βραχάλη, γιατί νομίζω αυτή η γυναίκα είναι μια σύγχρονη ποιήτρια.