ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ, η απραξία των προηγούμενων χρόνων με κούρασε


Η απραξία των προηγούμενων χρόνων και μια  μικρή ώθηση από τους δικούς του ήταν αρκετά για να κάνουν τον Χρίστο Αντωνιάδη να επιστρέψει στον χώρο της μουσικής. Πιο ώριμος και πιο αισιόδοξος έχοντας την στήριξη της εταιρείας sonar music κάνει μια νέα αρχή και μας χαρίζει νέες επιτυχίες όπως το «η ζωή μου κενή», «ούτε με 100» κλπ. Στο site μας μιλά για την επικοινωνία του με τον κόσμο, την μη συμμετοχή του στα talent show αλλά και το ενδεχόμενο να κάνει κάποιο ντουέτο….

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΠΑ

Κύριε Αντωνιάδη , πριν λίγο καιρό έχει κυκλοφορήσει το νέο σας κομμάτι , θέλετε να μας πείτε για αυτό  ;

Πρόκειται για ένα νέο καταπληκτικό κομμάτι που έχει γράψει  o Βασίλης Δήμας και ονομάζεται «η ζωή μου κενή» , έχει κυκλοφορήσει από την sonar music, σε παραγωγή Ανδρέα Γιατράκου. Αυτή η  συνάντηση, είναι μια πολύ ευτυχής συγκυρία, θαυμάζω πολύ τον Βασίλη, είναι ένας από τους νέους καλλιτέχνες που έχουν πολύ μέλλον μπροστά τους και χαίρομαι που μου έδωσε ένα από τα τραγούδια του.

Να περιμένουμε λοιπόν και μια ολοκληρωμένη δουλειά ;

Σήμερα, δεν γίνονται με αυτή τη σειρά τα πράγματα. Σήμερα βγάζουμε ανά διαστήματα κάποια κομμάτια και μετά βγάζουμε ένα ολοκληρωμένο δίσκο. Ακόμα είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για αυτά, έχουμε δρόμο μπροστά μας.

Εσείς νιώσατε ποτέ τη ζωή σας «κενή» όπως λέει και το κομμάτι  ;

Νομίζω είναι στιγμές που όλοι νιώθουμε μοναξιά , πέφτει η αυτοεκτίμηση μας και νιώθουμε ότι δεν μας αγαπούν οι άλλοι όσο εμείς αυτούς. Όμως , σωστό είναι να μην κολλάμε εκεί και να προχωράμε.

Θέλετε να μας μιλήσετε και για τα άλλα σας κομμάτια με τα οποία κάνατε επανείσοδο στο χώρο της μουσικής;

Ναι έχω κάνει επανεκτέλεση του κομματιού  «Μάγια» που με έκανε γνωστός στο κοινό,  με τίτλο «Μάγια 2018 . Από εκεί και έπειτα κάθε λίγους μήνες έβγαζα τραγούδι.

Πόσο εύκολη ήταν η απόφαση να επανενταχθείτε στο χώρο του τραγουδιού ;

Ούτε εύκολη, ούτε δύσκολη , ήταν απλά μια απόφαση, την παίρνεις και ξέρεις πως τίποτα δεν θα είναι εύκολο, δέχεσαι απλά και φυσιολογικά τις δυσκολίες που αρχίζουν ,ξέρεις πως κάνεις δεν σε περιμένει με ανοικτές αγκάλες .Είναι λες και αρχίζεις από την αρχή .

Θέλετε να μας πείτε και για τ’άλλα κομμάτια με τα οποία κάνατε την «επιστροφή» σας ;

Το «μάγια 2018»που είπαμε πριν ,το «ούτε με 100» και «το υπόδειγμα ηθικής» .

Πως νιώθετε που κάναν το κομμάτι σας  «ποιος μπορεί»  επανεκτέλεση ;

Νιώθω καταπληκτικά και είχα και απορία κιόλας που τόσα χρόνια δεν είχε προσπαθήσει κανείς . Όμως ξέρω πως  δεν είναι εύκολο να ερμηνεύσεις κομμάτι κάποιου καλλιτέχνη μετά από χρόνια , δεν είναι απλό , ο κόσμος ταυτίζει τον ήχο του τραγουδιού με έναν καλλιτέχνη και είναι δύσκολο να αποδεχθεί μια νέα εκτέλεση. Για για να γίνει αυτό πρέπει να έχεις πραγματικά κάτι νέο να προσφέρεις. Εγώ για παράδειγμα είμαι λάτρης του Στέλιου Καζαντζίδη , ήθελα πολλές φορές να κάνω επανεκτέλεση των τραγουδιών του, και όσες φορές προσπάθησα να το κάνω, προσπάθησα να μην είναι ακριβής  αντιγραφή των κομματιών του, αλλά να είναι κάτι διαφορετικό για να έχει νόημα. Το να προσπαθείς να αντιγράψεις το πρωτότυπο είναι δεδομένο ότι θα κάνεις κάποιο λάθος.

Χρειαστήκατε κάποιον να σας δώσει μια μικρή ώθηση στο να κάνετε αυτή την επιστροφή στο χώρο, γενικά θέλετε κάποιον να σας παροτρύνει να κάνετε κάτι ;

Ναι, σωστά το έχεις εντοπίσει, χρειάζεται πάντα κάποιος να σου δώσει μια μικρή ώθηση. Στην προκειμένη περίπτωση μου την έδωσε η οικογένεια μου , η γυναίκα μου και κάποιοι άνθρωποι πολλοί κοντινοί μου, που ίσως πίστευαν ότι βιάστηκα να αποσυρθώ.

Η επιστροφή σημαίνει ίσως και εμφανίσεις σε κάποιο νυκτερινό κέντρο ;

Κάνω εμφανίσεις ανά την Ελλάδα , αλλά σειρά εμφανίσεων μάλλον τον χειμώνα.

Στην Κύπρο θα έρθετε  ;

Είναι αλήθεια μου έχετε λείψει εκεί στην Κύπρο .

Η αλλαγή στο χώρο της νύκτας ήταν ένας λόγος που αποχωρήσετε από την μουσική ;

Ήταν απλά μια περίοδος που οι λύπες ήταν πιο πολλές από τις χαρές , δεν ‘έβρισκα κάτι να με γεμίζει και να με ολοκληρώνει σαν καλλιτέχνη και προτίμησα να αποσυρθώ με ψηλά το κεφάλι.

Αλλά και αυτό πάλι έκανε τον κύκλο του και η απραξία των προηγούμενων χρόνων με κούρασε και έτσι αποφάσισα να ξανά ασχοληθώ.

Τώρα όσα κάνω, τα κάνω με πολύ αγάπη και χαρά  και είμαι σίγουρος ότι κάπου θα βγάλει αυτό.  Έχω σκοπό να το ζήσω σε όλη τη διαδρομή και όπου βγει. Δεν κάνω καμία υστερόβουλη σκέψη παρα μόνο θέλω να ζήσω και να το ευχαριστηθώ

Σας πλησιάζουν παλιοί σας θαυμαστές, κάνατε καινούργιους ;

Ναι και στα δύο , τα media , οι τεχνολογίες βοηθάνε πολύ σε αυτό. Τώρα πλέον επικοινωνώ με τον κόσμο και μέσω facebook. Έτσι είναι πιο εύκολο να μάθει νέα για σένα ο κόσμος αλλά και να έχει μια πιο άμεση επαφή μαζί σου.

Πολλές φορές μου γράφουν κάτω από τις δημοσιεύσεις μου, μου στέλνουν μηνύματα και μου λένε πόσο πολύ χαίρονται, αυτό είναι αμοιβαίο και’γω χαίρομαι πάρα πολύ.

Με χαροποιεί πάρα πολύ όταν βλέπω μηνύματα κάτω από το νέο μου τραγούδι στο you tube και θα ήθελα να παροτρύνω τον κόσμο να γράφει και  να αφήνει κάποιο μήνυμα, γιατί τα διαβάζουμε όλα

Ποια συναισθήματα σας πλημυρίζουν αυτό τον καιρό , φοβάστε ότι θα ξανακλείσει ο κύκλος ;  

Είναι λίγο πεσιμιστικό να σκέφτομαι το τέλος , προτιμώ να το βλέπω θετικά , έχω πολλή όρεξη , αλλά και να κλείσει αυτός ο κύκλος , απλά θα τ’αποδεχτώ και θα ανοίξω άλλο. Η ζωή έτσι είναι το αποδεχόμαστε και πάμε παρακάτω.

Τώρα αντιλαμβάνομαι διαφορετικά τα πράγματα, ίσως είναι το πλήρωμα  του χρόνου , όλα είναι διαφορετικά, δεν με απασχολούν τέτοια θέματα , ότι είναι, αυτό είναι και θα το ζήσω με τον πιο δυνατό τρόπο.

Θα θέλατε να κάνετε ντουέτο με παλιούς σας συναδέλφους ;

Πάντα μας ενδιαφέρουν οι συνεργασίες , κατά καιρούς έχω κάνει κάποιες αλλά αυτό δεν εξαρτάται πάντα από μας. Εγώ έχω πολλά όνειρα και σχέδια, όμως όλα εξαρτώνται από τα μαγαζιά , τις εταιρείες κλπ. Αν βέβαια αν μου προταθεί εγώ θα το κάνω με πολλή χαρά, είτε με παλιούς είτε  με νεότερους γιατί και με τους δύο έχει ενδιαφέρον, έχεις να πάρεις και να μάθεις πράγματά και από τον νεότερο, από όλους πάντα κάτι παίρνεις.

Θα θέλατε να είστε κριτής σε κάποια talent show ;

Eπειδή εγώ έχω σπουδάσει μουσική στο εθνικό ωδείο, γνωρίζω πολύ καλά την δουλεία.  Μου πρότειναν πολλές φορές να συμμετέχω,  αλλά για διάφορους λόγους δεν έχει γίνει, δεν είμαι αρνητικός αλλά πρέπει να είναι κάτι που να μου ταιριάζει και να μην είναι υποτιμητικό για τα παιδιά.

Επιπλέον , τα παιδιά πρέπει νa ξέρουν ότι δεν είναι ακαδημίες, είναι απλά εκπομπές και το πρώτο που μετρά είναι η ακροαματικότητα όλα τα άλλα είναι μετά.

Αγαπημένοι σας στοίχοι από το τελευταίο κομμάτι ;

«Άδειο το μπουκάλι πάλι , να ξεχάσω δεν μπορώ

Και μες στου πιοτού τη ζάλη ψάχνω πάλι να σε βρω

Άδειο το πακέτο , σκέτο πίνω δηλητήριο

Λείπεις κι η ζωή μου μοιάζει με βασανιστήριο»