Calu Cacu, ένα αλλιώτικο συγκρότημα

Οι CALU CACU είναι ένα «αλλιώτικο» συγκρότημα με δικό του στυλ και ύφος… εκπλήσσει πάντα ευχάριστα το μουσικό κοινό με τις «δημιουργίες» του. Με αφορμή το νέο τους τραγούδι «ποιος το ξέρει» θελήσαμε να τους γνωρίσουμε καλύτερα. Συγκεκριμένα μιλήσαμε με ένα από τα μέλη του συγκροτήματος τον Σπύρο Κολαίτη.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΠΑ

1. CALU CACU θέλετε να μας πείτε «ποιος το ξέρει»;

Το συγκεκριμένο κομμάτι το ξέρουμε από πολύ μικρά παιδιά, όταν το τραγουδούσε ο Δημήτρης Χορν σε μουσική του Μίμη Πλέσσα και στίχους του Κώστα Πρετεντέρη. Είναι ένα κομμάτι που όλους μας έχει συγκινήσει κάποια στιγμή. Εμείς όμως θέλαμε να το δόσουμε με μία άλλη αίσθηση, λιγότερο συγκινησιακή και περισσότερο αισιόδοξη και ρυθμική.

Calu cacu 1

2. Στο βιογραφικό του συγκροτήματος σας, στο κομμάτι δισκογραφία, τι θα δει κανείς;

Θα δεί ένα CD single με πέντε tracks το «Δεν μπορείς να καταλάβεις πόσο πολύ νυστάζω» που βγήκε το 2006 και το 2009 ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ το «Η φλούδα του δέρματός σου μυρίζει κακάο». Τώρα επανερχόμαστε με το digital single «Ποιος το ξέρει».

3. Πως νιώθετε που σε αυτή την δύσκολη περίοδο για την δισκογραφία εσείς καταφέρατε να κάνετε ένα ολοκληρωμένο δίσκο, ένα cd single και ένα digital single;

Νιώθουμε πολύ τυχεροί που μας δίνεται η δυνατότητα να δημιουργούμε. Η αλήθεια είναι ότι η δύσκολη περίοδος μας επιρρέασε αρκετά και αυτός είναι και ο λόγος που κάναμε τόσο καιρό να κυκλοφορήσουμε κάτι καινούργιο. Όμως τώρα έχουμε συγκεντρώσει αρκετό υλικό που μας ενθουσιάζει και από εδώ και στο εξής θα κυκλοφορούμε συχνότερα νέα κομμάτια. Είμαστε ήδη στο στούντιο για αυτά τα κομμάτια.

4. Που θα σας δει κάποιος να τραγουδάτε;

Ετοιμάζουμε μια πολύ καλή συνεργασία με έναν καλλιτέχνη που ήδη έχουμε κάνει κάποιες εμφανίσεις μαζί, αλλά δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί οι επαφές και με κάποιον τρίτο καλλιτέχνη που θα πλαισιώσει το σχήμα, οπότε δεν είναι ακόμα κάτι ανακοινώσιμο. Αφήστε μας λίγο χρόνο και θα ενημερωθείτε εγκαίρως και λεπτομερώς.

Calu cacu 3

5. Πως αποφασίσετε να ασχοληθείτε με αυτό το ιδιαίτερο στυλ μουσικής;

Η απάντηση είναι πολύ απλή. Αυτό το στυλ μας αρέσει να ακούμε, με αυτό διασκεδάζουμε, Αυτό παίζουμε.

6. Το όνομα του συγκροτήματος κρύβει κάποια ιστορία πίσω του;

Όταν είχα πάει το πρώτο demo με τραγούδια μου στην Δήμητρα Γαλάνη μου είχε πεί: «Ωραία μουσικούλα. Δεν φτιάχνεις καλού κακού μια μπάντα να παίζετε; θα είναι πολύ ωραία» Το πήρα τελείως τοις μετρητοίς κι έκανα τους Calu Cacu. Έτσι απλά χωρίς πολύ σκέψη.

calu cacu 4

7. Είστε πολλά άτομα στο συγκρότημα πόσο εύκολο είναι να συντονιστείτε;

Στα μεγάλα συγκροτήματα πρέπει τα κομμάτια να είναι όλα γραμμένα σε παρτιτούρες. Νομίζω ότι με οργάνωση γίνονται τα πάντα και την έχουμε. Είμαστε όλοι καλοί επαγγελματίες μουσικοί και ο συντονισμός μας είναι κάτι απλό.

8. Θα θέλατε να πάρετε κάποιο βραβείο από βραβεία όπως είναι τα ΜΑD;

Δεν γνωρίζω κάποιον που να μην του αρέσουν τα βραβεία. Η επιβράβευση της δουλειάς είναι μεγάλη χαρά για τον οποιδήποτε δημιουργό. Αυτό βέβαια δεν είναι όμως ο κεντρικός μας στόχος. Κεντρικός μας στόχος είναι να απολαμβάνουμε αυτό που κάνουμε και η απόλαυση έρχεται με την πιο απλή επιβράβευση. Το χειροκρότημα.

9. Κάποιοι από εσάς είναι περισσότερο δεμένοι μεταξύ τους;

Σε οποιαδήποτε ομάδα υπάρχουν πάντα κάποιοι που τα βρίσκουν καλύτερα με κάποιους. Όταν μάλιστα η μπάντα υπάρχει τόσα πολλά χρόνια και έχει αλλάξει αρκετές φορές η σύνθεση της, είναι λογικό κάποια από τα παλιότερα μέλη να νιώθουν μεταξύτους πιο κοντά. Όμως είμαστε δεμένοι και σαν ομάδα και φροντίζουμε όταν έρχονται νέα μέλη, να τα κάνουμε να νιώθουν άνετα σαν να βρίσκονται πολύ καιρό μαζί μας.

calu cacu 5

10. Θα κάνατε διασκευή κάποιο λαϊκό ή παραδοσιακό τραγούδι;

Έχουμε κάνει ήδη στο προηγούμενο CD μας το «Γιάννη μου το μαντήλη σου». Το γνωστό δημοτικό παιγμένο σε funky ρυθμό. Και δεν σταματάμε εκεί. Ήδη είμαστε στο στούντιο και έχουμε προχωρήσει ηχογραφήσεις σε κάτι που θα είναι πραγματικά έκπληξη. Δεν θα χρειαστεί να περιμένετε πολύ.

11. Θα παίζατε live μουσική για να συνοδεύατε μια θεατρική παράσταση;

Και βέβαια. Ήδη εγώ προσωπικά ασχολούμαι με μουσική για θέατρο, αλλά και ως μπάντα θα ήταν ωραίο να βρεθεί ένα θέμα που να αρμόζει στο στυλ μας.

calu cacu 6

[ot-video][/ot-video]