BROKEN – Μια χοροθεατρική παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε


Ένα συναρπαστικό σόου από τον χορογράφο της τελετής έναρξηςτων ΠαραολυμπιακώνΑγώνων του Λονδίνου

Η μαγευτική χοροθεατρική παράσταση Broken της ομάδας Motionhouseέρχεται στην Κύπρο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κύπρια 2015 για τρεις μοναδικές παραστάσεις στις 15, 16 και 18 Σεπτεμβρίου. Οι δύο πρώτες παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στη Λευκωσία και η τρίτη στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό.

Το Brοken είναι μια συναρπαστική παράσταση από παγκοσμίου φήμης χορευτές, που συνδυάζει αριστουργηματικά την τέχνη του χορού και του θεάτρου, με εμπνευστή και δημιουργό τον γνωστό Καλλιτεχνικό Διευθυντή Kevin Finnan, ο οποίος ήταν και ο επίσημος χορογράφος και σκηνοθέτης της τελετής έναρξης των Παραολυμπιακών αγώνων το 2012 στο Λονδίνου.
Το Broken υπόσχεται να προσφέρει ένα εκρηκτικό θέαμα γεμάτο αδρεναλίνη… Γυμναστικές επιδείξεις, εντυπωσιακά ακροβατικά και συνταρακτική αφήγηση συνδυάζονται αριστοτεχνικά με επαναστατικά σκηνικά και ψηφιακές εικόνες που γίνονται ένα με τις κινήσεις των χορευτών. Πρόκειται για μια θεαματική χοροθεατρική παράσταση που θα καθηλώσει άτομα όλων των ηλικιών (8 και άνω).

Το Broken πραγματεύεται την επισφαλή σχέση του ανθρώπου με τη γη. Κρεμάμενοι στην αβεβαιότητακαι αναζητώντας ασφάλεια, οι χορευτές υπερνικούν τις ρωγμές του κόσμου των ψευδαισθήσεων, όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Το Broken υπόσχεται να συνεπάρει τους θεατές σε ένα ταξίδι μέσα στη γη, όπως δεν το έχουν βιώσει ποτέ προηγουμένως… Συγκρίνοντας τις σπηλιές των αρχαίων προγόνων μας με τα μοντέρνα διαμερίσματα φτιαγμένα από γυαλί και μέταλλο, το Brokenαντιπαραθέτει τον μυθικό υπόκοσμο, όπου οι ελπίδες και οι φόβοι κυριαρχούν,με τον κόσμο του φωτός και της ταχύτητας.

Ο δημιουργός της παράστασης, Kevin Finnan, δήλωσε: «Η Motionhouse είναι περήφανη για την παραγωγή παραστάσεων υψηλής ποιότητας, που είναι θεαματικές, προσβάσιμες και απολαυστικές για όλους. Είμαστε ευγνώμονες για τηθετική ανταπόκριση που έλαβε το Brokenτόσο από τους κριτές όσο και από το κοινό».

Η προηγούμενη διεθνής επιτυχία της Motionhouse, Scattered, με θέμα το στοιχείο του ύδατος, περιόδευσε με SoldOut παραστάσεις σε 10 χώρες, μεταξύ των οποίων η Ιαπωνία, η Κίνα και οι ΗΠΑ.

Η Motionhouse, κορυφαία εταιρεία στον τομέα του χοροθεάτρου με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, αντιπροσωπεύεται στην Κύπρο από την JY Productions, που κλήθηκε να συμμετέχει στο Φεστιβάλ Κύπρια 2015. Η JY Productions είναι μια ευρωπαϊκή εταιρεία με Κύπριους ιδιοκτήτες με γραφεία στο Λονδίνο και την Αθήνα. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην παρουσίαση υψηλής ποιότητας θεατρικών παραστάσεων, συναυλιών και παραστάσεων σύγχρονου και κλασικού χορού.

 

Σχετικά με τη Motionhouse
Η εταιρεία παραγωγών Motionhouse ιδρύθηκε το 1988. Με βάση το Leamington Spa, πραγματοποιεί περιοδείες σε θέατρα και πολιτιστικά φεστιβάλ στη Βρετανία και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο πειραματισμός της εταιρείας με τα σκηνικά, τη δράση και το περιεχόμενο των παραστάσεων, έχει εξελιχθεί σε αναπόσπαστο μέρος της ταυτότητας της.

Η Motionhouse δημιουργεί θεαματικές παραστάσεις ‘4D’ (τεσσάρων διαστάσεων) όπου η μουσική, τα οπτικά στοιχεία, ο χορός και το φυσικό θέατρο συνδυάζονται μαζί προσφέροντας μια ενιαία συναρπαστική εμπειρία. Το χαρακτηριστικό στιλ της εταιρείας οδηγεί την ανθρώπινη κίνηση στα όρια της, ενσωματώνοντας στοιχεία τσίρκου και ακροβατικών με χορογραφία και χορό που κόβουν την ανάσα.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Motionhouse, Kevin Finnan, ήταν ο επίσημος χορογράφος και σκηνοθέτης της τελετής έναρξης των Παραολυμπιακών αγώνων το 2012 στο Λονδίνου. Το ενδιαφέρον του για την εξερεύνηση και την αμφισβήτηση της παραδοσιακής αξιοποίησης του χώρου στις παραστάσεις, τον οδήγησε στη δημιουργία ασυνήθιστων χορευτικών παραστάσεων, όπως για παράδειγμα την καταξιωμένη παράσταση Machine Dance που έγινε με την αξιοποίηση εκσκαφέων JCB, καθώς και παραστάσεις σε μνημεία, παραλίες, εγκαταλειμμένα κτίρια και διάφορους υπαίθριους χώρους στη Βρετανία αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Τα τελευταία χρόνια, η ενασχόληση του Finnan με τον άνθρωπο και τη σύνδεση του με τον κόσμο στον οποίο ζούμε, τον οδήγησε στο να δημιουργήσει μια σειρά από έργα οι που εξερευνούν τον χώρο τον οποίο καταλαμβάνει η ανθρωπότητα στον φυσικό κόσμο, και δεν είναι άλλες από τις γνωστές παραστάσεις Scattered (2009) και Broken (2013).

 

Σχετικά με το Broken
Δημιουργός της παράστασης Broken είναι ο Kevin Finnan, τα σκηνικά έχει φτιάξει ο μακροχρόνιος του συνεργάτης Simon Dormon, ο φωτισμός και τα ψηφιακά εφέ είναι δουλειά της εταιρείας Logela Multimedia, ο σχεδιασμός κουστουμιών καθώς και οι δημιουργίες έχουν γίνει από τις Sofie Layton και Deborah Williams και τέλος η μουσική έχει δημιουργηθεί από τους SophySmith και TimDickinson.

Η ανάθεση του Broken έγινε από το Warwick Arts Centre, τοWatford Palace, το The Grand Theatre Blackpool καθώς και το mac και Swindon Dance.