Bliss “Θέλαμε να κάνουμε κάτι πιο pop και μπιτάτο, πιο χορευτικό απ’ ό,τι είχαμε κάνει παλιά, και ταυτόχρονα ευχάριστο και ανάλαφρο”

Για μια περιπέτεια μιας βραδιάς μας τραγουδάνε οι θεσσαλονικείς «Bliss» και μας παρασύρουν σε χαρούμενα μουσικά μονοπάτια που δεν είναι ποτέ τα ίδια αφού τα κομμάτια τους έχουν πάντα διαφορετικό στυλ. Κάτι που κάποιος θα μπορούσε να “ανακαλύψει” στις live εμφανίσεις τους ή βλέποντας τους σε κάποιες εκπομπές της τηλεόρασης στις οποίες εμφανίζονται. Αν και δηλώνουν πως θα τους άρεσε να  ήταν και μόνιμοι συνεργάτες κάποιας εκπομπής. Μέχρι όμως να γίνει αυτό εμείς μιλήσαμε μαζί τους όχι μόνο για το νέο τους κομμάτι με τίτλο «Aventure» αλλά και πολλά  άλλα.

Συνέντευξη στη Στέλλα Παπά

Ένα ελληνικό τραγούδι με γαλλικό τίτλο, «Aventure”, επιλέξατε να μας παρουσιάσετε αυτό το καλοκαίρι. Θέλετε να μας μιλήσετε για αυτό;

Ναι, είναι ένας γαλλικός τίτλος! Και ο πλήρης τίτλος είναι Aventure dun Soir’, που είναι αυτό που στα αγγλικά αποκαλούμε ‘one night stand’. Είναι ένα κομμάτι που έχουμε αρκετό καιρό στα σκαριά και είχαμε ξεκινήσει να δουλεύουμε πριν ακόμη κυκλοφορήσει το προηγούμενό μας κομμάτι, το ‘Πες Ό,τι Θες’. Η σύνθεση χτίστηκε γύρω από αυτή την χαρακτηριστική μελωδία που ακούγεται στο ρεφρέν του κομματιού και με βάση αυτήν γράφτηκε και όλο το υπόλοιπο κομμάτι. Θέλαμε να κάνουμε κάτι πιο pop και μπιτάτο, πιο χορευτικό απ’ ό,τι είχαμε κάνει παλιά, και ταυτόχρονα ευχάριστο και ανάλαφρο, τόσο σε μουσική όσο και στίχους και κυκλοφορεί από την Real Music.

Γιατί επιλέξατε να δώσετε γαλλικό τίτλο σε ελληνικό κομμάτι;

Γράφοντας το κομμάτι καταλάβαμε ότι χρειαζόταν κάτι πολύ χαρακτηριστικό στο ρεφρέν, μία φράση που να σου μένει. Επειδή δεν μας έβγαινε κάτι αρκετά χαρακτηριστικό, αρχίσαμε για πλάκα να ψάχνουμε πως είναι το ‘one night stand’ σε διάφορες γλώσσες. Όταν είδαμε τη γαλλική έκδοση, μας άρεσε αμέσως και ταίριαζε πάρα πολύ με το ρυθμό του κομματιού. Και μιλάει κι άλλωστε γι’ αυτό, για την περιπέτεια μιας βραδιάς.

Να περιμένουμε να κυκλοφορήσετέ κομμάτι με αγγλικούς στίχους και ελληνικό τίτλο;

Ίσως, γιατί όχι; Άλλωστε είναι πολλά τέτοια τα παραδείγματα, με χαρακτηριστικό το ‘Euphoria’! Αν και τα επόμενά μας πλάνα αφορούν κυρίως τραγούδια με ελληνικό στίχο.

Ο κόσμος στις εμφανίσεις σας, σας δείχνει πόσο αγάπησε τα προηγούμενα σας κομμάτια ;

Είναι πολλές φορές που παίζουμε κομμάτια μας ακόμα κι αν δεν είναι στο προ-αποφασισμένο setlist μας, μετά από λαϊκή απαίτηση! Θα λέγαμε ότι το να παίξουμε τα δικά μας κομμάτια είναι από τα «κεντρικά» σημεία σε κάθε εμφάνιση, αυτό που περιμένει πολύς κόσμος.

Επιλέξατε ένα κομμάτι με ποιο χαρούμενο ήχο. Αυτό ‘έγινε γιατί νιώσατε την ανάγκη να  δώσετε στο κόσμο χαρά μετά από αυτές τις δύσκολες μέρες που είχε περάσει λόγο του ιού;

Είναι ένα κομμάτι που είχαμε έτοιμο εδώ και αρκετό καιρό και είχαμε μάλιστα τελειώσει τις ηχογραφήσεις και την παραγωγή λίγες εβδομάδες πριν τις δυσάρεστες εξελίξεις του κορωνοϊού. Αν και δεν το είχαμε προγραμματίσει έτσι, η αλήθεια είναι ότι η ευχάριστη αίσθηση του κομματιού ταίριαξε με την έξοδο από την καραντίνα και με την ανάγκη να δούμε με αισιοδοξία τα πράγματα, μετά από μια τόσο δύσκολη περίοδο.

Η μπάντα σας πόσα χρόνια ζωής κλείνει;

Έχουμε κλείσει φέτος τα 6 χρόνια ζωής. Ξεκινήσαμε δειλά-δειλά την άνοιξη του 2014 και από το φθινόπωρο του 2015 μπήκαμε σε πιο επαγγελματικές βάσεις. Με την τωρινή μας σύνθεση, με τα μέλη δηλαδή που είμαστε αυτή τη στιγμή, είμαστε από τον Αύγουστο του 2019.

Τα κομμάτια σας ακολουθούν πάντα ένα συγκεκριμένο στυλ ;

Κάθε άλλο! Κάθε μας κομμάτι είναι και σε διαφορετικό στιλ. Το προηγούμενό μας κομμάτι, το ‘Πες Ό,τι Θες’ είναι αρκετά πιο γρήγορο και λίγο πιο ροκ, ενώ το ‘Μείνε, είναι μπαλάντα. Και τα δύο αυτά κομμάτια κυκλοφορούν από τη Real Music. Παλαιότερα έχουμε πειραματιστεί και με πιο dance στιλ και σε αγγλικό στίχο, στο τραγούδι μας ‘Breathe’.

Πιστεύεται ότι η προβολή μέσω της τηλεόρασης κάνει καλό στην πορεία κάποιου καλλιτέχνη ;

Είναι σίγουρα μία τεράστια ευκαιρία για κάθε καλλιτέχνη η προβολή στην τηλεόραση. Όσες φορές είχαμε την ευκαιρία να εμφανιστούμε, είδαμε το κοινό μας να μεγαλώνει όλο και περισσότερο και να μας ανοίγουν όλο και περισσότερες πόρτες. Ακόμη και σήμερα, την εποχή του YouTube, η τηλεόραση συνεχίζει να έχει τεράστια δύναμη και είναι μεγάλη στιγμή για κάθε καλλιτέχνη το να εμφανιστεί στη μικρή οθόνη.

Θα θέλατε να ήσασταν και εσείς μέρος μιας εκπομπής. Η μόνιμη μπάντα της;

Ναι, γιατί όχι! Είναι μία αρκετά ενδιαφέρουσα προοπτική και είναι κάτι που φαίνεται πολύ διασκεδαστικό και δια δραστικό! Πολλές φορές παρακολουθώντας τέτοιες εκπομπές σκεφτόμαστε πόσο πολύ θα ταιριάζαμε κι εμείς σε μια τέτοια!

Αλήθεια το φθινόπωρο που έρχεται σας αρέσει σαν εποχή ;

Η αλήθεια είναι ότι είμαστε πιο καλοκαιρινοί τύποι. Το καλοκαίρι είναι η εποχή των πάρτι και της ξεγνοιασιάς, η εποχή που ταιριάζει περισσότερο στη μουσική μας και τα live μας. Όμως και το φθινόπωρο έχει τη δική του ξεχωριστή ομορφιά και είναι η εποχή που συνήθως δουλεύουμε σε καινούργιες ιδέες. Οπότε ναι, μας αρέσει αρκετά και είναι μια εξαιρετικά δημιουργική περίοδος.

Ποιο τραγούδι σας ταιριάζει σε αυτή την εποχή;

Περισσότερο ταιριάζει το ‘Μείνε’, που είναι μια ήρεμη μπαλάντα, πιο ταιριαστή στο μελαγχολικό ύφος του φθινοπώρου.

Κάποιος που θα θέλει να σας ακούσει αυτό τον καιρό που μπορεί;

Αυτή η περίοδος δυστυχώς είναι πολύ δύσκολη για μας αλλά και για κάθε καλλιτέχνη, καθώς οι ζωντανές εμφανίσεις έχουν περιοριστεί κατά πολύ. Και οι δυνατές μάλιστα εμφανίσεις, σαν τις δικές μας, είναι πρακτικά αδύνατον να συμβούν σε αυτά τα πλαίσια. Εμείς αυτό που ευχόμαστε είναι πρώτα να ξεπεράσουμε όλοι μαζί αυτή τη δύσκολη περίοδο, να μείνουμε ασφαλείς, να προσέχουμε την υγεία μας και με το καλό, όταν τελειώσει όλο αυτό, να επανέλθουμε στα live δυνατοί! Μέχρι τότε μπορείτε να μας δείτε στο YouTube, τόσο στο δικό μας κανάλι, Bliss Official, όσο και στο επίσημο κανάλι της Real Music.