Αυτή είναι η ιδανική δίαιτα για μετά τις γιορτές


Όσοι την έχουν δοκιμάσει έχουν χάσει κιλά κι αυτό είναι αρκετό για να το πάρουμε απόφαση. Η διάσημη δίαιτα Dukan υπόσχεται απώλεια κιλών -με κάποιες μικρές θυσίες φυσικά- αλλά είναι αποτελεσματική!

Πώς λειτουργεί:

Η Dukan diet είναι μια πρωτεϊνική δίαιτα με  4 στάδια και δεν περιορίζει την ποσότητα του φαγητού αλλά τις κατηγορίες των τροφίμων που καταναλώνουμε. Ο περιορισμός των υδατανθράκων της δίαιτας αποτρέπει  την αποθήκευση λίπους από την έκκριση ινσουλίνης, ενώ δημιουργεί τις βάσεις για μια εφ’ όρου ζωής διατήρηση των κιλών.

Τα 4 στάδια της δίαιτας Dukan

Στάδιο 1

Τρώτε όσο θέλετε από άπαχη πρωτεΐνη, με 1,5 κουταλιά της σούπας πίτουρο βρώμης και 1,5 λίτρο νερό την ημέρα.

Αυτό το στάδιο διαρκεί από 2-10 μέρες ανάλογα με τους στόχους σας. Αν θέλετε να χάσετε από 1 έως 5 κιλά μπορείτε να ακολουθήσετε το πρώτο στάδιο για 2 ημέρες. Για 6 – 10 κιλά, 3 ημέρες και για 11 με 15 κιλά, 5 ημέρες.

Στάδιο 2

Τρώτε απεριόριστες ποσότητες από  μη-αμυλούχα λαχανικά, κάθε δεύτερη ημέρα, μαζί με μια απεριόριστη κατανάλωση άπαχης  και χαμηλής σε περιεκτικότητα πρωτεΐνης και 2 κουταλιές της σούπας πίτουρο βρώμης.

Στάδιο 3

Τρώτε απεριόριστη πρωτεΐνη  και λαχανικά κάθε μέρα, μαζί με ένα φρούτο με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, 2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως και 1 κομμάτι σκληρού τυριού.

Σε αυτό το στάδιο ουσιαστικά συντηρείτε το βάρος σας και εξασφαλίζετε ότι δεν θα πάρετε τα κιλά που χάσατε. Διαρκεί τόσες μέρες, όσες αν πολλαπλασιάσετε τα κιλά που χάσατε με τον αριθμό 9.

Στάδιο 4

Τρώτε ό,τι θέλετε ακολουθώντας μια φορά την εβδομάδα τους κανόνες της πρώτης φάσης.

Πηγή : Unique