Αθρόα η προσέλευση του κόσμου στο εμβολιαστικό Κέντρο Walk In που λειτούργησε στην Αγία Νάπα


Πρώτη Παγκύπρια η Αγία Νάπα στους Walk In εμβολιασμούς 

Μεγάλη ήταν προσέλευση του κοινού στο εμβολιαστικό κέντρο Walk In του Υπουργείου Υγείας, το οποίο λειτούργησε σήμερα Πέμπτη 29 Ιουλίου στην Αγία Νάπα σε συνεργασία με το Δήμο και το πρώτο στην Επαρχία Αμμοχώστου, με αποτέλεσμα μέχρι τις 2.00μ.μ όλα τα εμβόλια της Pfizer να έχουν εξαντληθεί αφού διενεργήθηκαν πέρα των 300 εμβολιασμών.

Αυτό οφείλεται όπως επισημάνθηκε  στις συντονισμένες προσπάθειες του Δημάρχου Αγίας Νάπας και των συνεργατών του σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας. 

Στο εμβολιαστικό κέντρο παρευρέθηκαν και επέβλεψαν την όλη διαδικασία η Επίτροπος Υγείας της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης κυρία Στέλλα Κυριακίδου, η Διευθύντρια του Υπουργείου κυρία Χριστίνα Γιαννάκη και ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Χρίστος Ζαννέττου.  Μάλιστα η κυρία Γιαννάκη δεν να εμβολιάσει τουρίστα ο οποίος βρίσκεται αυτές τις μέρες για τις διακοπές του στην Αγία Νάπα.

Στις δηλώσεις της η κυρία Κυριακίδου αφού ευχαρίστησε  την κυρία Γιαννάκη και το Δήμαρχο που της έδωσαν την ευκαιρία να δει από κοντά πως λειτουργούν αυτά τα κέντρα, πόσο σημαντικά είναι και πόσο συμβάλλουν στην προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους τους αρμόδιους φορείς για να αυξηθεί ο αριθμός των εμβολιασμών έτσι ώστε να καταπολεμηθεί η πανδημία.

Σε αυτή τη προσπάθεια ανέφερε «που εδώ και ενάμιση χρόνο όλοι μαζί δίνουμε κανείς δεν περισσεύει» τονίζοντας τον σημαντικό ρόλο που έχει να διαδραματίσει η τοπική αυτοδιοίκηση.   Συγχάρηκε το Υπουργείο Υγείας και το Δήμαρχο διότι έχουν όλοι μαζί ενώσει τις δυνάμεις τους ώστε να είμαστε όσο το πιο κοντά στους πολίτες με τα εμβόλια.

Επανέλαβε ότι  «δεν είναι τα εμβόλια που σώζουν ζωές αλλά οι εμβολιασμοί και ότι  μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί για να θωρακίσουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας είναι το καλύτερο όπλο που έχουμε αυτή τη στιγμή για να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό».

Η διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας κυρία ευχαρίστησε το Δήμαρχο Αγίας Νάπας για την παραχώρηση του χώρου για να κάνει το Υπουργείο αυτά τα εμβόλια σε αυτό το πρόγραμμα του Walk In.  Μέχρι στιγμής ανέφερε εμβολιάστηκαν 302 άτομα, σύνολο παγκύπρια 10,000 άτομα.

Το πρόγραμμα Walk In πρόσθεσε είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό πρόγραμμα διότι έρχεται ο κόσμος εμβολιάζεται  δεν χρειάζεται να γραφτεί στην πλατφόρμα και επίσης με αυτό τον εμβολιασμό θωρακίζουμε τον εαυτό μας, τους γύρω μας και επίσης είναι πάρα πολύ σημαντικό για την δημόσια υγεία. 

Η κυρία Γιαννάκη απηύθυνε  έκκληση προς τον κόσμο να συνεχίσει να εμβολιάζεται για να μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του και τους γύρω του.

Στις δικές του δηλώσεις ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας  εξέφρασε την ικανοποίηση και τη χαρά του για την μεγάλη προσέλευση, η οποία ξεπέρασε τα 300 άτομα που έχουν εμβολιαστεί σήμερα.  

Για εμάς πρόσθεσε, έχει μεγάλη σημασία ειδικά για το Δήμο μας που έχει να κάνει με τον Τουρισμό. Μέσα από αυτό  το πρόγραμμα του Walk In έχουμε δημιουργήσει τις συνθήκες όπου μέσα από την προτροπή του κόσμου, το κίνητρο για να προσέλθουν για τον εμβολιασμό.

Ταυτόχρονα μέσα από τη δράση αυτή συνέχισε «ο κόσμος στηρίζει την υγεία και την τουριστική βιομηχανία η οποία είναι σημαντική για την οικονομία και ταυτόχρονα προσπαθούμε να μειώσουμε τα οποιαδήποτε θετικά κρούσματα και τη μετάδοσή τους ειδικά στους γονείς μας, στους παππούδες, στις  γιαγιάδες μας και στα παιδιά μας και προστατεύουμε παράλληλα την υγεία όλων μας που είναι το υπέρτατο αγαθό».  

«Βλέπουμε σήμερα ότι η εισροή στα νοσοκομεία είναι κατά 90% μη εμβολιασμένα άτομα και πρέπει σίγουρα να ανατραπεί η μετάδοση του ιού, του αόρατου εχθρού, ο οποίος μας ταλανίζει εδώ και ενάμιση χρόνο για να επανέλθουμε στην κανονικότητά μας».

Τέλος, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας ευχαρίστησε τον κόσμο, το Υπουργείο Υγείας για τη στήριξη την Επίτροπο Υγείας της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης για την εδώ παρουσία της και εξέφρασε τη σιγουριά του ότι μέσα από τη συνεργασία όλων θα επιτευχθεί  το ποθητό αποτέλεσμα.