Ας γυμναστούμε μαζί! Ασκήσεις για όλο το σώμα με μία μπάλα Pilates


Μας αρέσει να γυμναζόμαστε. Μαζί! Όπως άλλωστε κάνουμε εδώ και πολλά χρόνια. Ειδικά, τώρα που το καλοκαίρι έφτασε και θέλουμε να ξεφορτωθούμε τα περιττά κιλά που μας ταλαιπωρούν, πριν το ημερολόγιο δείξει Ιούλιο. Για αυτό, και αυτή την εβδομάδα, ακολουθούμε την, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη, η οποία μοιράζεται μαζί μας μερικές ασκήσεις που θα μας βοηθήσουν να γυμνάσουμε όλο το σώμα και ταυτόχρονα να αδυνατίσουμε. Τέλειο;

Μην το σκέφτεσαι! Φόρα τα αθλητικά σου ή ό,τι σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα και χαλαρά, βάλε την μουσική που σου δίνει κίνητρο και ρυθμό στο τέρμα και ξεκίνα! Πριν, όμως, μην ξεχάσεις να βγάλεις από την ντουλάπα την Pilates Ball που έχεις, γιατί σήμερα την χρειαζόμαστε.

Θυμήσου και τα βασικά:

  • Μην παραλείψεις να κάνεις ένα μικρό ζέσταμα στην αρχή, προκειμένου να αποφύγεις τους τραυματισμούς.
  • Για τον ίδιο λόγο, μην βιαστείς να ολοκληρώσεις το πρόγραμμα, παραλείποντας τις απαραίτητες διατάσεις, μετά τη λήξη του προγράμματος.
  • Επαναλαμβάνεις τις ασκήσεις, παρατηρώντας πολύ προσεκτικά την Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Μάντη Περσάκη και δεν προχωράς σε τυχόν πειραματισμούς, που ίσως σε τραυματίσουν.
  • Μην υπερβάλλεις στον αριθμό των επαναλήψεων μέσα στην ημέρα. Η σωστή άσκηση χρειάζεται ισορροπία, μέτρο και ρυθμό. Ξεκινάμε!

Άσκηση 1

Χέρια δίπλα στον κορμό ανεβάζω κατεβάζω πόδια λυγισμένα για ένα λεπτό.

Άσκηση 2

Πόδια στην μπάλα ανεβάζω κατεβάζω λεκάνη για ένα λεπτό.

Άσκηση 3

Πόδια τεντωμένα πάνω στην μπάλα ανεβάζω κορμό με αντίθετο χέρι πόδι, επαναλαμβάνω για ένα λεπτό στην κάθε πλευρά

Άσκηση 4

Πόδια τεντωμένα πάνω στην μπάλα ανεβάζω κορμό με αντίθετο χέρι πόδι, επαναλαμβάνω για ένα λεπτό στην κάθε πλευρά

 

Πηγή : tlife.gr