Άρης Πάτσαλος: “Η θέληση είναι το κύριο στοιχείο σε κάθε μας στόχο στη ζωή”

Βλέποντας τον νομίζεις πως βλέπεις μπροστά σου έναν άντρα βγαλμένο από τις σελίδες βιβλίων Ελληνικής Μυθολογίας, εγώ θα έλεγα μου θυμίζει έλληνα Θεό …..κι’όμως δεν είναι, είναι απλά ένας άντρας που προσέχει την διατροφή του και έκανε τη γυμναστική βασικό κομμάτι της ζωής του…….

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΠΑ

1. Άρη μου το να μπορείς να έχεις αυτό το σώμα θέλει κόπους θυσίες και νομίζω και μεγάλη θέληση;

Έχω φτάσει στο σημείο που δεν θεωρείται θυσία, πλέον το απολαμβάνω. Η θέληση είναι το κύριο στοιχείο σε κάθε μας στόχο στη ζωή.

2. Ως άνθρωπος που αγαπά τη γυμναστική να υποθέσω αγαπάς όλα τα αθλήματα ή μήπως υπάρχει κάποιο που να αγαπάς περισσότερο;

Αγαπώ πάρα πολύ ότι έχει να κάνει με αθλητισμό και ότι έχει να κάνει με τον ανταγωνισμό. Γιατί χωρίς τον ανταγωνισμό δεν μπορείς να αποδόσεις στο μέγιστο των δυνατοτήτων σου.

3. Από όσο γνωρίζω όμως είσαι και συνιδιοκτήτης σε γυμναστήριο . Αλήθεια πόσο εύκολο είναι να κάνεις τους άλλους να αγαπήσουν την γυμναστική;

Ναι σωστά. Είμαι συνιδιοκτήτης στο dp Sports Club το οποίο βρίσκεται στην Αραδίππου και είναι ένα από τα μεγαλύτερα γυμναστήρια στην Κύπρο. Όταν αγαπάς κάτι τόσο πολύ, δεν μετράς ποτέ βαθμό δυσκολίας δεν μπορώ να σου πω λοιπόν κατά πόσο είναι εύκολο να κάνεις τους άλλους να αγαπήσουν τη γυμναστική .

4. Εσένα ποιος σε έκανε να αγαπήσεις την γυμναστική και την υγιεινή διατροφή;
Από μικρό παιδί ήμουνα ενεργός σε αθλητικές δραστηριότητες. Αυτός που με έκανε να αγαπήσω τόσο πολύ τον χώρο του γυμναστηρίου και την υγιεινή διατροφή είναι αδερφός μου, ο οποίος ήτανε και ο μέντορας μου σε αυτό.

13012804_580272902148212_4218469107496347445_n

5. Πόσες ώρες την μέρα γυμνάζεσαι;

Γενικά ο κόσμος το έχει λίγο λάθος στο μυαλό του. Ο κόσμος πιστεύει πως , ένα άτομο για να έχει μια καλή φυσική κατάσταση και ένα καλά διατηρημένο σώμα, πρέπει να γυμνάζεται περισσότερο από 2 ώρες την ημέρα, αλλά αυτό θα ήτανε απλά υπερβολή. Με τη σωστή καθοδήγηση και μια σωστή ισορροπημένη διατροφή μπορούμε εύκολα να φτάσουμε στο στόχο μας. Για αυτό το λόγο εμπνευστήκαμε και τον όρο dp diets and training methods. Είναι οι δικοί μας μέθοδοι που εφαρμόζουμε στο γυμναστήριο μας.

6. Να υποθέσω ότι θα ήθελες και η κοπέλα σου να έχει καλλίγραμμο και γυμνασμένο σώμα;

Ε αυτό και αν εννοείται. Και αν δεν το έχει, με το ζόρι θα το αποκτήσει. 🙂

7. Όταν δεν γυμνάζεσαι τι κάνεις;

Γυμνάζω άλλους. ……Δουλεύω 16 ώρες περίπου την ημέρα. Ο προσωπικός χρόνος που μου απομένει είναι πλέον ελάχιστος.

8. Πιστεύεις πως η γυμναστική έχει όριο ηλικίας;

Φυσικά και όχι. Η γυμναστική είναι μια απαραίτητη διαδικασία που δεν πρέπει να λείπει από τη ζωή κανενός ανθρώπου. Σκεφτείτε το όπως ένα αυτοκίνητο. Με τη σωστή και τακτική συντήρηση αντέχει περισσότερο στο χρόνο. Έτσι ακριβώς είναι και το ανθρώπινο σώμα σε συνεργασία με το μεταβολισμό μας. Όμως το είδος της προπόνησης και γυμναστικής πρέπει πάντα να εφαρμόζεται ανάλογα με το άτομο, την ηλικία του και τις δυνατότητες του.

9. Είσαι υπερ ή κατά των βοηθημάτων –συμπληρωμάτων διατροφής που δίνονται στους αθλητές;

Είμαι υπέρ με χίλια. Το λέει και ο όρος. Συμπλήρωμα διατροφής. Όταν ένα συμπλήρωμα διατροφής είναι ελεγμένο από το τοπικό υγειονομείο τίποτα δεν το καθιστά επικίνδυνο. Πλέον είναι γνωστό ότι η χρήση ορμονών στα κρέατα και στα λαχανικά είναι σχεδόν ανεξέλεγκτη. Οπόταν κατά προτίμηση η κατανάλωση συμπληρωμάτων διατροφής θα μπορούσε σε πολλές περιπτώσεις να είναι πιο ασφαλής και όχι μόνο από αθλητές αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο.

13406896_604748699700632_8163204165684231789_n

10. Γυμνάζεσαι και στις διακοπές;

Πολλές φορές το κορμί μας και ειδικά οι αρθρώσεις μας χρειάζονται ξεκούραση. Ένα διάλλειμα της μιας εβδομάδας από κάποιον που γυμνάζεται τόσο συστηματικά, θα του έκανε καλό αντί κακό. Όχι όμως περισσότερο.

11. Θα σε ενδιέφερε να γίνεις συνεργάτης μιας τηλεοπτικής εκπομπής και να αναλάμβανες το κομμάτι της γυμναστικής κλπ;

Με καμία περίπτωση λόγω περιορισμένου χρόνου αλλά ευχαρίστως θα επισκεπτόμουνα εκπομπές για να ενημερώσω το κοινό περί γυμναστικής.