Αργύρης Αγγέλου – Ο «εχθρός» του ΨευτοθόδωρουΟ Αργύρης Αγγέλου μας συστήνει τον Αγή από την πολυσυζητημένη και πολλά υποσχόμενη παράσταση «Zητείται ψεύτης», τον τρόπο που «προσέγγισε» το ρόλο του σ’αυτην ,  τα μηνύματα  του έργου , αλλά και το ενδεχόμενο να ήταν αυτός ο « ψεύτο Θόδωρος ».

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΠΑ

Κύριε Αγγέλου , η παράσταση «Ζητείται ψεύτης» μετά από κάποια εμπόδια τελικά ανέβηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία. Εσάς ποιος ο ρόλος  σ’αυτή ;  

Υποδύομαι τον Άγη, έναν οικογενειακό φίλο του βουλευτή Φερέκη, ο οποίος είναι παντρεμένος με την Ζωζώ και ο οποίος στήνει με την γυναίκα του βουλευτή Φερέκη μια πλεκτάνη για να βγάλουν τον «ψεύτο Θόδωρο» από την μέση καθώς βλέπουν ότι έχει μεγάλη επιρροή προς τον βουλευτή . Θα έλεγα είναι ένας υποχθόνιος τύπος .

Να υποθέσω είναι ένας τύπος που απέχει πολύ από εσάς ;

Δεν μπήκα ποτέ στη διαδικασία να δω πόσο κοντά είναι κάθε ρόλος σε εμένα , βρίσκω  πάντα άλλο τρόπο προσέγγισης, δεν μου αρέσουν οι ευκολίες .

Περιμένετε πρώτα τις οδηγίες του σκηνοθέτη για το πώς θα παρουσιάσετε κάθε ρόλο ;

Αυτό εξαρτάται από το πώς δουλεύει ο κάθε  σκηνοθέτης. Υπάρχουν κάποιοι που σου αφήνουν το ελεύθερο, υπάρχουν και κάποιοι που έχουν κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό και σου λένε τι ακριβώς πρέπει να κάνεις αλλά υπάρχουν και κάποιοι που πειραματίζονται.

Στην παράσταση η «καριέρα»  του « ψεύτο Θόδωρου κτίζεται στο ψέμα.  Κάτι  που συνεχίζει να γίνεται ακόμα και σήμερα  ;

Πάντα γινόταν,  απλά κάποιες φορές τα ψέματα που λέμε κάνουν κακό σε άλλους ανθρώπους. Το χαρακτηριστικό όμως του «ψεύτο – Θόδωρου» δεν είναι μόνο το ψέμα αλλά και ο φαταούλισμός του,  γίνεται αχόρταγος με την εξουσία, εθίζεται. Αλλά πολλές φορές το έχουμε δει πως ψέμα στο ψέμα δεν μαζεύεται και γίνεσαι λύκος στα πρόβατα

Τι πιστεύετε θα εντυπωσιάσει τον κόσμο  σ’αυτή την  παράσταση ;

Το θεατρικό έργο του Δημήτρη  Ψαθά είναι ένα κλασσικό έργο αλλά πολύ επίκαιρο το οποίο μιλά για τον κόσμο της πολιτικής.  Επιπλέον, ανεβαίνει με έναν πολύ αγαπημένο θίασο για τον οποίον ευθύνεται ο Πέτρος Ζούλιας  που μας φώναξε έναν, έναν και μας μίλησε για την παράσταση. Είναι ένα  πλούσιο έργο, με ωραία σκηνικά, πολλά τραγούδια και χορούς . Έχει να προσφέρει στο κοινό ένα πολύ λαμπερό θέαμα και που μπορούν να το παρακολουθήσουν όλοι.

Περάσατε ωραία στις πρόβες ;  

Ωραία περνούσαμε ,αλλά επειδή  έκανα τις πρόβες παράλληλα με το YFSF και πήγαινα από πρόβα σε πρόβα, ήταν λίγο κουραστικό. Ευτυχώς όμως περνούσαμε ωραία στις πρόβες και έτσι η κατάσταση παλευόταν.

Σκεφτήκατε ποτέ να αφήσετε κάποιο από τα δύο ;

Την δουλειά μου να αφήσω καλέ (γέλια) , αγαπάω και τα δύο πάρα πολύ. Ξέρω θα είναι κάτι που θα κρατήσει λίγο , απλά όσο περνάνε τα χρόνια φροντίζω να δίνω στον εαυτό μου λίγο «λάσκα» και λίγο ρεπό.

Έχετε καμιά διαχρονική ατάκα  ;

Καλύτερα να ρωτήσετε κάποιον που υποδύεται έναν άλλο ρόλο, εγώ υποδύομαι έναν δολοπλόκο που δεν έχει να δώσει κάποιο ηθικό δίδαγμα. Αν και γενικά το έργο έχει πολλά μηνύματα και διδάγματα και είναι πάντα επίκαιρο.

Αν σας έλεγαν να πάτε περιοδείες θα πηγαίνατε ;

Είναι λίγο δύσκολο είναι ένας πολυπληθής θίασος με πολλά κοστούμια , σκηνικά κλπ . ο «Ψεύτης μας» θα μεγαλουργήσει εδώ στο Παλλάς.

Είναι αναπόφευκτή η σύγκρισή σας  με συναδέλφους σας που έχουν υποδυθεί αυτούς τους ρόλους ;  

Δεν πιστεύω στις ταμπέλες, ούτε αυτά που λένε αυτό το ρόλο δεν τον «πίανουμε» , όλοι οι ρόλοι είναι εκεί για να τους «αγγίζουμε», αρκεί να το κάνουμε με συνέπεια και σοβαρότητα.

Το θέατρο είναι πιο άμεσο ;

Ναι , το θέατρο είναι πιο άμεσο , η τηλεόραση πολλές φορές είναι ανοικτή και απλά της ρίχνεις μια ματιά, το θέατρο το πληρώνεις,  επιλέγεις τι θες να δεις  και έχεις απαίτηση εκείνες  τις  συγκεκριμένες ώρες να δεις κάτι καλό.

Έχετε δεθεί περισσότερο με κάποιο συνάδελφο σας από αυτή την παράσταση ;

Είμαι πολλά χρόνια στο χώρο και ξέρω αρκετούς συναδέλφους , με τους περισσότερους ήμουν γνωστός , έχω με όλους μια σχέση είμαστε μια παρέα. Τους αγαπώ τους εκτιμώ και τους σέβομαι.

Υπάρχει πάντα κάποιο μυστικό πίσω από κάθε παράσταση ;

Αυτό που μετρά είναι η πρόθεση και ο στόχος κάθε παράστασης. Δεν υπάρχει μυστικό.

Σκεφτήκατε τον εαυτό σας σαν «ψεύτο Θόδωρο»  

Δεν το  έχω σκεφτεί καθόλου.