Απόφυγε να μιλήσεις για πολιτική, κληρονομικά και… ποδόσφαιρο, για να μην «πλακωθείς» (ξανά) στο χριστουγεννιάτικο τραπέζιΣυνηθισμένο είναι τα εορταστικά τραπέζια εκτός από γέλια και τραγούδια να περιλαμβάνουν και καβγάδες. Όλοι οι συγγενείς που έχουν να τα πουν καιρό, χαλαρώνουν και αρχίζουν μερικές φορές τις αδιάκριτες ερωτήσεις.

Αν έχεις περάσει τα 30 σε ρωτάνε πότε θα παντρευτείς και θα κάνεις παιδιά ή γιατί δεν έχεις παντρευτεί ακόμη. Αν δε θέλεις να σε ρωτήσουν φρόντισε να ανοίξεις συζήτηση για άλλα θέματα. Μίλα περί ανέμων και υδάτων. Αν πάλι εκείνοι σε ρωτήσουν μη δείχνεις να ενοχλείσαι και απάντα με χαμόγελο: «Δεν έτυχε ακόμη» και κόψε διακριτικά τη συζήτηση.

Απέφυγε να μιλήσεις για πολιτική Τα πολιτικά κόμματα, οι κυβερνήσεις και όλα τα σχετικά μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει ένας μεγάλος καβγάς.

Άσε τα αθλητικά Ούτε οι συζητήσεις περί αθλητικών βοηθάνε στο να κυλήσουν όλα ήρεμα στο οικογενειακό τραπέζι. Σίγουρα δε θα είστε όλοι ολυμπιακοί ή παναθηναϊκοί. Έτσι μην αρχίσετε την κουβέντα.

Κληρονομικά «Για το χρήμα δε μιλιούνται ακόμα και τα αδέρφια» είναι μία φράση που σίγουρα πολλές φορές θα έχετε ακούσει. Αν βρεθείτε λοιπόν σε τραπέζι με μεγάλους σε ηλικία θείες και θείους μη μιλήσετε για τα χωράφια με τις ελιές που έχουν, για τα διαμερίσματα και άλλα περιουσιακά στοιχεία. Το μόνο που θα βγει από μία τέτοια συζήτηση είναι ένταση και δυσαρέσκεια.

Πηγή: star.gr