Από «Το Τσιγκέλι» στο πιάτο Η νέα ταβέρνα της Λεμεσού που πρέπει να επισκεφθείς


Παρόλο που μετρά λίγο περισσότερο από ένα μήνα λειτουργίας, η ταβέρνα «Το Τσιγκέλι» έχει πια ξεκινήσει να εδραιώνεται ως ένα από τα αγαπημένα στέκια, όσων λατρεύουν τις αυθεντικές γεύσεις της κυπριακής παραδοσιακής κουζίνας.

Ακολουθώντας το concept της γνωστής χασαποταβέρνας, τοποθετημένης στην καρδιά της γραφικής πλατείας του Αγίου Αθανασίου, «Το Τσιγκέλι» προσφέρει μοναδικές επιλογές από ένα ολοκληρωμένο μενού με πιάτα είτε για να μοιραστείς με την παρέα, είτε για να απολαύσεις τη δική σου προσωπική επιλογή.

Η πραγματική υπεροχή της συγκεκριμένης ταβέρνας και η διαφοροποίησή της από τις υπόλοιπες του είδους, είναι η προσεγμένη επιλογή της πρώτης ύλης, που στα χέρια των πεπειραμένων ψηστών της, καταλήγει σε ένα συνονθύλευμα γεύσεων που μένει αξέχαστο στους θαμώνες. Ξεχωρίζουν τα ζουμερά παϊδάκια, τα καλοψημένα σουβλάκια χοιρινού και κοτόπουλου που λιώνουν στο στόμα, τα χωριάτικα λουκάνικα και ο… καυτερός παστουρμάς, αλλά και συγκεκριμένες συνοδευτικές επιλογές της κυπριακής κουζίνας, όπως το αξέχαστο βραστό χαλλούμι του, τα μοναδικά ψημένα άγρια μανιτάρια του, οι τραγανιστές πατάτες και τα πατροπαράδοτα κολοκυθάκια με τα αυγά και πολλές άλλες.

«Το Τσιγκέλι» έχει δημιουργήσει ένα καθόλα ολοκληρωμένο κυπριακό μενού που συναρπάζει τους επισκέπτες, που επιστρέφουν όλο και πιο συχνά, αφού είναι έκδηλη η εμπειρία των καλών ψηστών – μια δεξιότητα που επιβάλλεται για την επιτυχία μιας ταβέρνας.

Στην κεφάτη και ζεστή του ατμόσφαιρα, που θυμίζει την παλιά παραδοσιακή κυπριακή φιλοξενία, εμφανίζονται κάθε Πέμπτη μουσικά σχήματα που συμπληρώνουν το γευστικό ταξίδι των θαμώνων με τις ρεμπέτικες επιλογές τους, ξεσηκώνοντας το κέφι προς το τέλος της βραδιάς. Και κάθε βράδι το μαγαζί είναι κατάμεστο, με τις παραγγελίες να βγαίνουν ασταμάτητα, ζεστές και φρέσκιες κάνοντας την κάθε μπουκιά μοναδική.

«Το Τσιγκέλι» έχει γίνει πια το σημείο αναφοράς της πλατείας του Αγίου Αθανασίου που σφίζει από κέφι και μοναδικές γεύσεις μέχρι τις πρωινές ώρες. Επισκεφθείτε το με μια καλή παρέα και θα ζήσετε μια καθόλα απολαυστική εμπειρία, που σίγουρα δεν θα μετανιώσετε.

Για πληροφορίες και κρατήσεις: 70 00 00 60

Πλατεία Ειρήνης, Δημαρχείο Αγίου Αθανασίου

Instagram: to_tsigkeli